Alegri: Svi u Italiji su protiv Juventusa

1 komentar(a)
Alegri, Foto: Beta/AP
Alegri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.10.2014. 18:19h

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri ocijenio je danas da su svi u Italiji "protiv tog kluba".

Poslije šest kola u Seriji A Juventus je jedina ekipa sa svih šest pobjeda, a crno-bijeli u subotu igraju protiv posljednjeplasiranog Sasuola. U prošlom kolu Juventus je u derbiju pobijedio Romu sa 3:2, a rimski klub smatra da ga je sudija oštetio.

"U Italiji ima 50 miliona navijača, a od toga je 12 miliona pristalica Juventusa. Ostali su navijači Milana, Intera, Rome, ali svi oni su protiv nas. Sada sam to shvatio", rekao je Alegri za Korijere dela Sera.

Alegri, koji je u julu preuzeo Juventus, rekao je da je utakmica protiv Rome bila dobra za gledanje, ali da se o tome malo pričalo.

"Ono što šteti italijanskom fudbalu je to što se malo vremena posvetilo utakmici. Iz tehničkog ugla, to je bila dobra i napeta utakmica za gledanje, ali o tome se malo pričalo. Ljudi su previdjeli izvanrednu igru

Juventusa protiv Rome, sjajnog tima, koji u Franćesku Totiju ima izuzetnog igrača", rekao je trener crno-bijelih.

"Moramo više da cijenimo dobru igru, umesto da tražimo izgovore. Mnogo se priča o sudijskim odlukama pošto se radi o utakmici Juventusa i Rome. Da se isto dogodilo u duelu ekipa iz sredine tabele, niko o tome ne bi ni pričao. Svi kažu da je italijanski fudbal u haosu, ali niko ništa ne radi da se to riješi. Svi kažu da su italijanske sudije najgore, ali Italijan sudi u finalu Svjetskog prvenstva", rekao je Alegri.

Bonus video: