Aleks Ferguson hitno operisan, stanje ozbiljno

Ferguson je primljen u bolnicu u Mančesteru u "ozbiljnom stanju"
162 pregleda 12 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2018. 20:00h

Legendarni trener Aleks Ferguson hitno je operisan večeras i njegovo stanje je veoma ozbiljno, javljaju engleski mediji.

U pitanju je operacija zbog krvarenja na mozgu, javio je BBC.

Ferguson je primljen u bolnicu u Mančesteru u "kritičnom stanju".

Iz Mančester junajteda je saopšteno da je operacija "bila veoma uspješna".

"Sada je potreban boravak na intezivnoj njezi, zbog pomoći u oporavku. Porodica moli za privatnost", navedeno je iz kluba.

Aleksov sin Daren nije danas vodio ekipu Donkastera, čiji je trener, u posljednjem kolu treće engleske lige, kada su počele glasine o bolesti jednog od najboljih trenera svih vremena.

Kako navode mediji, 76-godišnjem Aleksu Fergusonu je pozlilo danas u svom domu u Češajru, porodica je nazvala hitnu pomoć i on je primljen prvo u bolnicu u Maklsfildu, a zatim prebačen u Mančester.

"Čuo sam nešto, nadao sam se da nije istina. Želim mu sve najbolje", rekao je trener Sautemptona Mark Hjuz, koji je osvojio dvije titule u Junajtedu pod Ser Aleksovim vođstvom.

Ferguson je 26 godina bio trener Junajteda, sa kojim je osvojio 38 trofeja, uključujući 13 titula prvaka Engleske i dvije Lige šampiona.

Aleks je igračku karijeru počeo u škotskom Kvins Parku, a dvije godine, od 1967. do 1969, proveo je u Glazgov Rendžersima.

Kao igrač se povukao 1974, kao član Ejr junajteda.

Sa 32 godine počeo je trenerski put, u Ist Stirlingšajru, nastavio u Sent Mirenu, a slavu stekao u Aberdinu, sa kojim je osvojio tri škotske titule, četiri FA kupa, jedan Liga kup, te Kup pobjednika evropskih kupova 1983. godine, pobjedom nad Realom.

Vodio je reprezentaciju Škotske na Mundijalu u Meksiku 1986, nakon smrti Džoka Stejna, a kasnije te godine preuzeo Mančester junajted.

Bonus video: