Američka misija Niše Saveljića

Saveljić se nalazi na čelu projekta koji je njegov bivši klub, Bordo, pokrenuo u Sjedinjenim američkim državama
415 pregleda 0 komentar(a)
Niša Saveljić, Foto: Privatna galerija
Niša Saveljić, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 13.08.2017. 09:15h

Naš proslavljeni fudbaler Niša Saveljić počeo je novu misiju u svojoj fudbalskoj karijeri - neobičnu, ali veoma izazovnu.

Saveljić se nalazi na čelu projekta koji je njegov bivši klub, Bordo, pokrenuo u Sjedinjenim američkim državama.

Bordo, jedan od najvećih i najtrofejnijih francuskih klubova, pokrenuo je akademiju za ženski fudbal u Vašingtonu, a Saveljićev zadatak, kao izvršnog direktora organizacije, jeste da unaprijedi rad sa talentovanim američkim djevojčicama.

I ne samo to - plan je je da se u najskorije vrijeme proširi "posao" i oformi muški tim, da se organizuju seminari za trenere, te trening-kampovi...

Saveljić i njegovi saradnici iskoristili su potencijal kluba "Olney Girls 99" kao početni korak, jer je riječ o klubu, koji ima tri uzrasne kategorije (U 13, U 15 i U 19), te fantastične uslove za rad, u kompleksu koji se sastoji od 24 terena i svih pratećih objekata.

Ubuduće će klub imati i prefiks "Girondins USA", kao zaštitni znak kluba, koji je šest puta bio prvak Francuske, i u kome su igrali, između ostalih, Zinedin Zidan, Alan Žires, Žan Tigana, Kristof Dugari...

"Veliku zahvalnost dugujem predsjedniku kluba Stefanu Martinu i cijeloj organizaciji što su nam ukazali povjerenje da razvijamo brend Bordoa u SAD. Nadam se da će ovo biti početak uspješnog i plodonosnog partnertstva. Veoma sam ponosan što sam ovdje", rekao je Saveljić, koji je 1999. godine sa Bordoom bio prvak Francuske.

"Ova saradnja je velika prilika za nas da razvijemo ženski fudbal i da ojačamo naš brend u inostranstvu. Činjenica da je na čelu projekta Niša Saveljić, koji je pravi Žirondinac, čini nas još više srećnijim. Radujemo se ovoj avanturi", kazao je predsjednik kluba Stefan Martin.

Bonus video: