Američka zvijezda optužila Ronalda da je novcem zataškao optužbe o silovanju

Morgan je u intervjuu za "Sports Ilustrejtid" kazala da je očigledno da je postojalo mnogo dokaza koji su podgrijavali sumnju da je as Juventusa zaista učinio to krivično djelo
5989 pregleda 2 komentar(a)
Aleks Morgan, Foto: AP
Aleks Morgan, Foto: AP

Aleks Morgan, jedna od najboljih fudbalerki današnjice i američka zvijezda, optužila je Kristijana Ronalda da je novcem spriječio da istina o "slučaju Majorga" izađe na vidjelo.

Protiv Kristijana Ronaldo je prošle godine pokrenuta istraga zbog optužbi da je u junu 2009. godine u hotelu u Las Vegasu silovao Ketrin Majorgu, ali je proces obustavljen jer "tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje".

Morgan je u intervjuu za "Sports Ilustrejtid" kazala da je očigledno da je postojalo mnogo dokaza koji su podgrijavali sumnju da je as Juventusa zaista učinio to krivično djelo.

"Mislim da je bilo previše dokaza, koji su sakriveni i mislim da je, na kraju, novac pomogao da se priča zataška", kazala je Morgan.

Portugalac priznao da je 2010. godine platio djevojci 375 hiljada dolara kako sa optužbama o silovanju ne bi izlazila u javnost.

"Ja ću uvijek podržavati žene koje su ranjive i koje su uplašene, jer nemaju podršku. Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera svijeta, ali to što radi na terenu nema veze sa onim kakva je osoba ili da li bi trebalo da ima neku vrstu povlaštenog statusa u društvu", rekla je Amerikanka.

Morgan je jedna od tri kandidatkinje za nagradu The Best, koju dodjeljuje FIFA najboljoj fudbalerki svijeta, uz zemljakinju Megan Rapino i Engleskinju Lusi Bronz.

I Ronaldo je kandidat za fudbalera godine, pored Mesija i Van Dajka, pa će se njih dvoje sresti na dodjeli nagrada, 23. septembra u Milanu.

"Ponašaću se prema njemu isto kao i prema drugima", kazala je Morgan.

Bonus video: