Amkar na oproštaju bolji od Sutjeske

Amkar je slavio sa 2:1, a Miodrag Božović je kao i na meču sa Grbljem "rasporedio" crnogorske igrače - Novaković je igrao u prvom, a Đalović i Mijušković u drugom poluvremenu.
0 komentar(a)
Grof, Foto: Vesko Belojević
Grof, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.01.2012. 22:28h

Ruski Amkar završio je pripreme na našem primorju trijumfom nad Sutjeskom (2:1) u prijateljskom meču na Jazu. Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu - napadač Burmistrov je u 19. minutu doveo Ruse u vođstvo, dok je dva minuta kasnije Karadžić efektnim golom izjednačio rezultat.

Ekipa našeg Miodraga-Grofa Božovića je, međutim, nakon toga ponovo “nagazila”, pa je dva minuta prije kraja poluvremena Subotin postavio konačan rezultat.

"Momci su sjajno odradili utakmicu u trkačkom pogledu. Taj segment mora da me raduje. Raduje i sve ostalo, jer smo za protivnika imali ekipu koja je mnogo iskusnija od nas. Nijesmo razočarali, što je veoma bitno", rekao je Slaviša Mirković, trener Sutjeske.

Grof je na isti način kao i u prvom pripremnom meču sa Grbljem (koji je takođe završen trijumfom ruskog tima od 2:1) pružio šansu crnogorskim fudbalerima - Mitar Novaković je igrao u prvom, a Radomir Đalović i Nemanja Mijušković u drugom poluvremenu.

"Svi igrači su dobili po poluvrijeme, što je i normalno za ovu fazu priprema. Isprobavamo mogućnosti nekih fudbalera, sagledavamo ko koliko može. Utakmica sa Sutjeskom je bila dobra, sa dosta šansi. Sve u svemu, dobra provjera je iza nas", rekao je Božović.

Amkar će nastaviti pripreme 27. januara na Kipru.

Bonus video: