Anćeloti i Leonardo ponovo zajedno

Italijan će da dobija platu od šest miliona eura godišnje, milion manje nego što je imao u Engleskoj na klupi Čelzija prošle sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 19:58h

Antoan Kombuar je prošlost, a Pari Sen Žermen je izabrao Karla Anćelotija u krugu tri trenera (pominjali su se i Frenk Rajkard i Marćelo Lipi) koji su viđeni kao stručnjaci koji treba da donesu trofeje u Pariz.

Popularni Karlito je, kako prenosi „Parizijen”, prihvatio ponudu svog velikog prijatelja i nekadašnjeg saradnika u Milanu Leonarda i narednih dana će da potpiše ugovor do 2014. godine sa pariškim klubom.

Italijan će da dobija platu od šest miliona eura godišnje, milion manje nego što je imao u Engleskoj na klupi Čelzija prošle sezone.

Anćeloti je već mjesecima isticao da mu je želja da se vrati u Premijer ligu, ali mu je bilo jasno da ne može da dobije novac koji je imao u Čelziju. Zato je poziv PSŽ-a odjednom postao interesantan, kao i veliki planovi koje ima Leonardo sa bogatim Arapima na čelu kluba.

Anćeloti će na novom poslu da startuje od 1. januara, a debi će da ima tri dana kasnije u Dubaiju na prijateljskom meču i to protiv Milana, kluba u kojem je postao jedan od najpriznatijih evropskih stručnjaka.

Prvi poklon Anćelotiju za Novu godinu bi trebalo da bude Dejvid Bekam, koji je navodno već prihvatio poziv PSŽ-a, a nakon toga se Leonardo okreće pravoj bombi - želi da dovede Hulka, napadača Porta.

Francuski mediji su, inače, posljednjih mjeseci licitirali sa imenom novog trenera iako je Kombuar bilježio dobre rezultate. Smjena ga je sačekala samo dan nakon što je osvojio jesenju titulu...

„Bio je prva prava žrtva velikog projekta PSŽ-a. Leonardo je želio trenera koji će da bude i autoritet u Evropi naredne sezone i sada ga je dobio”, napisao je „Parizijen”.

Bonus video: