Anćeloti ljut na Uefu: Video tehnologija, ili nam pošaljite kvalitetnije sudije

Način na koji je njemački gigant ispao, naljutio je poslovično mirnog i odmjerenog trenera Bavaraca, Karla Anćelotija.
58 pregleda 7 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Reuters
Anćeloti, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2017. 22:07h

Mađarski sudija Vitor Kašai, koji je prije samo tri sedmice dijelio pravdu pod Goricom na utakmici Crna Gora - Poljska i po mišljenju Ljubiše Tumbakovića - oštetio našu reprezentaciju, bio je Bajernov dželat u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

Uz Kristijana Ronalda, naravno.

Mađar je sa dvije kontroverzne odluke pomogao Realu da slavi u evropskom klasiku protiv Bajerna - čist start na loptu Vidala u finišu regularnog toga ocijenio je drugim žutim kartonom i isključenjem (dvostuka greška, priznala je čak i madridska "Marka", jer nije bio ni faul, a ponajmanje žuti karton), dok je najvažniji gol na utakmici, Ronaldov drugi za 2:2 u prvom produžetku, postignut iz očigledne ofsajd pozicije.

Sporan je i treći gol Ronalda, u drugom produžetku za 3:2, takođe na ivici ofsajda, kao i položaj pomoćnog sudije, koji ne bi mogao da vidi ni da je bio ofsajd, ni da nije...

Način na koji je njemački gigant ispao, naljutio je poslovično mirnog i odmjerenog trenera Bavaraca, Karla Anćelotija.

"Ponosan sam na moje igrače, dali su sve što su mogli, čak i više od toga. Sve je večeras bilo na nivou - osim sudija. Stvarno šteta, jer ovo je bio pravi fudbalski spektakl", kazao je Italijan.

Po trofejnom treneru, mađarska sudijska trojka je odlučila utakmicu.

"Arbitri nisu bili na visini zadatka. Ne, ne mislim da je Real imao uticaja na sudije. Zvaničnici su, jednostavno, pravili greške, na našu štetu. Isključenje Vidala je bilo pogrešno, dva gola Ronalda su postignuta iz ofsajda... Neprihvatljivo je da sudije odluče jedan ovakav meč, četvrtfinale Lige šampiona. Razgovarao sam sa Zidanom nakon utakmice, složio se da sudijske performanse nisu bile dobre. To, jednostavno, ne bi smjelo da se dešava na ovom nivou".

Anćeloti je otišao i korak dalje...

"Nikada nisam bio pristalica uvođenja video tehnologije, ali moram da priznam da je potrebna sada. Ako već nema provjera odluka, UEFA mora da pošalje kvalitetnije sudije za četvrtfinale Lige šampiona", zaključio je trener Bajerna.

Bonus video: