Anćeloti: Mislim da nema šanse da Runi dođe u PSŽ

"Runi je idol mnogih navijača Junajteda. Radi se o jednom od najboljih napadača na svetu. Mislim da je nemoguće da ga kupimo", kazao je Anćeloti francuskim medijima
0 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.04.2013. 21:59h

Trener Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti rekao je danas kako ne vjeruje da će jedan od najboljih igrača Mančester Junajteda Vejn Runi na ljeto pojačati francuski klub.

PSŽ je, prema pisanju engleskih medija, spreman da izdvoji 20 miliona funti za Runija, iako reprezentativcu Engleske ugovor sa Junajtedom ističe za ij godine.

"Dolazak Runija u PSŽ je gotova stvar. Mogu da kažem iz pouzdanih izvora da će sljedeće sezone igrati za PSŽ", rekao je bivši sportski savetnik Parižana Mišel Mulan.

"Runi je idol mnogih navijača Junajteda. Radi se o jednom od najboljih napadača na svetu. Mislim da je nemoguće da ga kupimo", kazao je Anćeloti francuskim medijima.

Runija je nedavno i Zlatan Ibrahimović posavjetovao da se preseli u Pariz.

"Ukoliko želi da bude dio naboljeg fudbalskog projekta, onda za njega postoji samo jedan klub. Razumijem zašto su vlasnici zainteresovani za Runija, on je među 10 najboljih napadača u Evropi", rekao je Ibrahimović.

Runijeva sudbina u Junajtedu je pod znakom pitanja. Trener Aleks Ferguson odlučio je da izostavi 27-godišnjeg fudbalera sa najvažnijeg meča sezone, revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Reala.

U dosadašnjem toku sezone Runi je za Junajted odigrao 31 utakmicu i postigao 16 golova.

Inače, britanski mediji pišu da predsjednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi planira u da svoj klub dovede i Nanija iz Mančester junajteda za 15 miliona funti.

Naniju ugovor sa Junajtedom ističe sljedeće godine, ali najvjerovatnije će ranije napustiti klub, jer je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao samo 17 utakmica i postigao četiri gola.

Bonus video: