Anderleht se davi u dugovima, pandemija ga možda i pošalje u bankrot

Dug Anderlehta se procjenjuje na oko 100 miliona eura, a ova situacija će gotovo sigurno učiniti da bude još veći
1784 pregleda 0 komentar(a)
Problemi za velikana iz Brisela, Foto: Anderlecht
Problemi za velikana iz Brisela, Foto: Anderlecht

Ekonomski analitičari su sigurni da će pandemija koronavirusa imati ogroman uticaj na fudbal kao sport u kojem se vrti ogroman novac, pa je pitanje kako će evropski velikani funkcionisati u narednom periodu.

Pominje se čak da će plate kakvu na primjer ima Kristijano Ronaldo u Juventusu (30 miliona godišnje) postati samo dio istorije, a jedan klub već sada ne zna gdje udara - u pitanju je belgijski velikan Anderleht, koji je smanjio plate i sve ostale troškove na minimum.

"Koronavirus na naše živote ima ogroman uticaj, Anderleht ne može da pobjegne od posljedica pandemije. Dužni smo zbog velike neizvjesnosti oko prihoda, dok vladine mjere ograničavaju normalno poslovanje, pa i mi moramo da ograničimo troškove koliko god je moguće. To podrazumijeva i fleksibilnost svih zaposlenih", rekao je predsjednik Karel van Enhelt.

"Klub je odlučio da solidarno podijeli žrtvu i svi će morati da učestvuju. Anderleht je klub koji je tokom istorije nailazio na mnoge probleme i sve ih je riješio. Pobijedićemo i sada", istakao je Van Enhelt.

Dug Anderlehta se procjenjuje na oko 100 miliona eura, a ova situacija će gotovo sigurno učiniti da bude još veći.

Bonus video: