Apel vlasnicima Bokelja da vlasničke udjele prenesu na Opštinu Kotor

"Blokiranje promjene vlasničke strukture od dosadašnjih vlasnika sprječava registraciju kluba i otvara mogućnost da Ministarstvo sporta i FSCG povuku pravne poteze prema klubu koji bi rezultirali ili izbacivanjem u najniži rang takmičenja ili čak i potpunim gašenjem kluba"
3277 pregleda 6 komentar(a)
Sa nedavne svečanosti povodom završetka radova na postavljanju reflektora na pomoćnom terenu Bokelja, Foto: Radio Kotor
Sa nedavne svečanosti povodom završetka radova na postavljanju reflektora na pomoćnom terenu Bokelja, Foto: Radio Kotor

Predsjednik Upravnog odbora fudbalskog kluba Bokelj Davor Kumburović, predsjednika Skupštine kluba Dejan Ognjanović i predsjednika Opštine Kotor Vladimir Jokić, pozvali su dosadašnje vlasnike udijela u klubu da u što hitnijem roku, prije sjednice Izvršnog odbora FSCG koja se održava u utorak, prenesu svoje vlasničke udjele na Opštinu Kotor.

Udio u klubu imaju Jovo Suđić (20 odsto), Željko Aprcović (15), Borislav Kašćelan (15), Tonći Brkanović (10), Slobodan Drašković (10), Izejdin Adžagić (10), Draško Braunović (10), Nikola Lazarević (10).

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Kumburovića, Ognjanovića i Jokića time bi se odblokiralo funkcionisanje kluba, omogućila se registraciju i spriječile sve štetne poslijedice koje mogu nastupiti, a koje mogu voditi i do gašenja kluba.

"Fudbalski klub Bokelj je prošlog jula na sjednici Skupštine kluba izabrao novo rukovodstvo, poštujući sve procedure i otvarajući vrata da Opština Kotor, sponzori kluba i navijači budu po prvi put zastupljeni u svim strukturama ravnopravno. Za ovih godinu dana postignuto je mnogo, uređena je tribina i postavljena sjedišta, obnovljena je upravna zgrada, uređene svlačionice, nabavljena nova sportska oprema za sve kategorije. Ipak, ono što je najvažnije i zbog čega sport i postoji, uvećan je broj djece koja treniraju u Bokelju. Kotorani i "Beštije" su prepoznali namjere i rad pa su danas tribine stadiona pod Vrmcem pune, a prvi put posle više od petanest godina "Beštije" navijaju i prate svoj klub", navodi se u saopštenju.

Kumburović, Ognjanović i Jokić ističu da su projekti realizovani uz pomoć istaknutih Kotorana, ugostitelja, privrednika, prijatelja kluba, gradskih preduzeća...

"Period od godinu dana korišćen je i da se poslovanje kluba uskladi sa zakonskim normama, posebno sa novim zakonom o sportu i da se u razgovorima između lokalne uprave i kluba pronađe najbolji model budućeg funkcionisanja Kluba. Zajednički smo se saglasili da klub može biti samo opštinski i da je neophodno da prije nego ga Opština preuzme kao vlasnik podvučemo liniju i izvršimo reviziju poslovanja. Uprkos postignutim uspjesima, nad klubom visi konstantna prijetnja gašenjem i brisanja iz registra Ministarstva sporta i FSCG, koja nije prouzrokovana ni njihovom ni našom krivicom. Blokiranje promjene vlasničke strukture od dosadašnjih vlasnika sprječava registraciju kluba i otvara mogućnost da Ministarstvo sporta i FSCG povuku pravne poteze prema klubu koji bi rezultirali ili izbacivanjem u najniži rang takmičenja ili čak i potpunim gašenjem kluba".

Kumburović, Ognjanović i Jokić poručuju da je FK Bokelj osnovan 1922. godine, io da je postojao "prije nas, postojaće i poslje nas".

"Naša obaveza je da ga unaprijeđujemo i ostavljamo budućim generacijama kao stabilniji i uspješniji klub. Fudbalski klub Bokelj nije i ne može biti klub bilo kog pojedinca ili grupe ljudi, već može biti samo klub svih nas, svih koji su bili i onih koji tek dolaze, klub grada Kotora", zaključuje se.

Bonus video: