"Arbitri favorizuju pojedine ekipe"

"Favorizovanje pojedinih ekipa od strane sudija, osim toga, dovodi i do ogromne netrpeljivosti između timova, a to je najmanje potrebno bilo kome"
5 komentar(a)
FK Iskra, Foto: Privatna arhiva
FK Iskra, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.05.2015. 18:27h

Navijači Iskre apelovali su na Fudbalski savez Crne Gore da do kraja lige obezbjedi njihovom klubu pošteno i fer suđenje, tvrdeći da je glavni sudija na utakmici odigranoj prije dva dana "ukrao" pobjedu klubu iz Danilovgrada.

U saopštenju "serdara" koje potpisuju predstavnici navijača Milo Nikolić i Milivoje Đurović piše da je glavni sudija na utakmici FK Iskra - FK Kom tokom čitavog meča bio pristrasan gostujućoj ekipi.

"Svoju pristrasnost krunisao je nesuđenjem jedanaesterca, koji je bio očigledan. Time je u ogromnoj mjeri uskratio šanse naše ekipe da se plasira u prvu ligu, što naš klub, koji je sve svoje potencijale angažovao do maksimuma, željno očekuje", piše u saopštenju.

Navijači Iskre ističu da suština njihovog obraćanja crnogorskoj javnosti nije da se bave "iznad svega nekorektnim suđenjem".

"Svjesni smo nemogućnosti povratka u pređašnje stanje, ali zato apelujemo na FSCG da Iskri obezbjedi fer suđenje, naročito na utakmici protiv FK Dečić, koji je naš glavni konkurent za plasman u prvu ligu. Takođe, javno pozivamo predsjednika FSCG Dejana Savićevića da dođe i odgleda tu, odlučujuću utakmicu, i da se skupa izborimo da u tom meču pobjedi fudbalski kvalitet, a ne lažna čujanja ili nečujanja sudijske pištaljke", poručili su "serdari".

Oni ističu da smatraju bi sudijska favorizacija bilo koje ekipe, do kraja takmičenja dovela do smanjenja kvaliteta fudbalske igre.

"Favorizovanje pojedinih ekipa od strane sudija, osim toga, dovodi i do ogromne netrpeljivosti između timova, a to je najmanje potrebno bilo kome. Pored ljubavi prema našem klubu, za koji i živimo jedan dio života, znamo da je suština fudbala i rađanje većeg kvaliteta igre, zbog toga želimo da preduprijedimo ponavljanje scenarija sa poslednje utakmice u kojoj je sudija, a ne bolja igra, donio pobjedu gostujućoj ekipi", poručili su danilovgradski "serdari".

Bonus video: