Argentina razmatra novi zakon o borbi protiv nasilja na stadionima

Najnoviji incidenti nanijeli je veliku štetu južnoameričkom fudbalu i to usred debate o zajedničkoj kandidaturi Argentine, Urugvaja i Paragvaja za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine
0 komentar(a)
river plata, Foto: Reuters
river plata, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2018. 08:15h

Predsjednik Argentine Maurisio Makri rekao je danas da će parlament ovog mjeseca razmatrati nacrt zakon o borbi protiv nasilja na fudbalskim utakmicama poslije incidenta 24. novembra na meču finala Kupa libertadores.

Argentina i cijeli svijet radovali su se duelu zakazanom za 24. novembar između River Plate i Boke Juniors, ali zbog napada na autobus koji je na utakmicu vozio fudbalere Boke, utakmica je prvo odložena, pa pomjerena i na kraju premještena u Madrid.

Ovaj događaj naneo je veliku štetu južnoameričkom fudbalu i to usred debate o zajedničkoj kandidaturi Argentine, Urugvaja i Paragvaja za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

"Poslije skandaloznih dešavanja od prije 10 dana, izlazimo sa novim zakonom koji bi trebalo da se oštrije suprotstavi nasilju i huliganizmu u fudbalu", rekao je Makri.

On je dodao da "ne smije više da se dogodi da fudbalske vlasti" odrede da se utakmica Kupa libertadores igra van kontinenta.

Drugi meč finala između Rivera i Boke igraće se 9. decembra od 20.30 na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu, čiji je kapacitet 80.000 mjesta.

Navijači Rivera su u noći između nedjelje i ponedjeljka već kupili 25.000 ulaznica, a to će večeras isto moći da urade i navijači Boke.

Druga utakmica finala Kupa libertadores na stadion Santjago Bernabeu neće biti igrana pred punim kapacitetom iz bezbjednosnih razloga.

Bonus video: