Arsenal je, uz odličan nastup Sake, bio impresivan u gostima kod Ajntrahta iz Frankfurta

Tobdžije su u pohod na titulu krenule pobjedom u Njemačkoj
3823 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice Arsenal - Ajntraht Frankfurt, Foto: Reuters
Sa utakmice Arsenal - Ajntraht Frankfurt, Foto: Reuters

Evropska liga započela je brojnim zanimljivim rezultatima. Volfsberger AC ostvario je iznenađujuću pobjedu u gostima kod Borusije Menhengladbah, pobijedivši 4-0 u večeri u kojoj je jedna ekipa uglavnom dominirala.

Favorit grupe J je Roma, koja je uprkos usporenom startu s lakoćom dotukla Istanbul Bašakšehir, završivši rezultatom 4-0. Nakon ovog impresivnog rezultata, ljubitelji sportskog klađenja ih podržavaju u dugoročnim predviđanjima sportskih rezultata na ponudama na www.allvideoslots.com.

Sljedeća ekipa među favoritima je prošlogodišnji poraženi finalista, Arsenal, koji je u pohod na titulu krenuo pobjedom u Njemačkoj.

Arsenal se sastao sa prošlogodišnjim polufinalistima u jednom od najzanimljivijih susreta prvog kola. Pred Englezima je bio težak zadatak s obzirom na to da ekipa Bundeslige kod kuće nije bila poražena ni u jednom susretu nekog europskog takmičenja još od sezone 2006./07. Ovaj niz uključuje 12 pobjeda i četiri neriješene utakmice, nakon poraza od Palerma u Kupu UEFA. Zbog toga se činilo da je pred Tobdžijama zahtjevan zadatak, ali usprkos tome bili su favoriti za osvajanje tri boda.

Arsenal je u igru uveo nekoliko mladih igrača, a među njima su i diplomci akademije, Džo Vilok i Bukajo Saka, dok je u Njemačkoj vladala neprijateljska atmosfera.

Džo Vilok je postigao pogodak u prvom dijelu utakmice, tako da je rezultat na poluvremenu bio 1-0 za Arsenal. Frankfurt se nastavio truditi u drugom poluvremenu i ostvario brojne prilike, dok Arsenal nakon poluvremena nije pokazao pravu prijetnju. Izgleda da su Tobdžije drugačija ekipa inače, s čvrstom zadnjom linijom i opasnom kontrom koja napada loptu.

Kasno u drugom poluvremenu Saka je dao svoj prvi seniorski gol za klub i postao najmlađi igrač Arsenala koji je postigao pogodak u Ligi Evrope. Čini se da je ispred njega svijetla budućnost i svakako je igrač na kojeg treba obratiti pažnju u narednim godinama.

Pjer-Emerik Obamejang je potom postigao kasni gol u pobjedi s rezultatom 3-0, nakon što je igrač domaćina, Dominik Kohor, isključen 10 minuta prije kraja.