Arsenal lako sa Vilom, Origi sačuvao Liverpul poraza

1 komentar(a)
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2015. 18:12h

Arsenal je novi lider Premijer lige, i na vrhu će ostati makar do ponedjeljka veče i završetka utakmice između Lestera i Čelsija.

"Tobdžije" su savladale Aston Vilu u gostima i tako prekinule seriju od četiri meča bez pobjede u Premijer ligi - upisali su po dva remija i poraza.

A u Birmingemu je sve bilo kako treba. Arsenal je, baš kao i u Ligi šampiona protiv Olimpijakosa, brzo osvojio teren, a do prednosti je došao već u 8. minutu.

Alan Haton je neoprezno oborio Tea Volkota, a sudija Kevin Frend pokazao na bijelu tačku, ali sa zakašnjenjem nakon što je dobio signal od pomoćnika.

Siguran izvođač je bio Olivije Žiru, pa je Arsenal imao čistu situaciju protiv veoma slabe ekipe Aston Vile.

Sedam minuta prije odlaska na odmor uslijedio je sjajan kontranapad gostiju - Aron Ramzi je prvo oduzeo loptu protivniku, a onda i istrčao do kraja kada ga je nagradio asistent koji sve vidi na terenu - Mesut Ozil. Velšanin je pogodio praznu mrežu...

"Bila je ovo odlična sedmica za nas, potrošli smo mnogo energije i u Pireju i protiv Aston Vile. U prvom poluvremenu smo kontrolisali stvari na terenu, a kasnije su nam noge otežale, bilo je sve teže igrati. Imali smo i sreće da ne primimo gol i tako se protivnik vrati u meč, ali svakako je velika stvar što smo opet ovdje pobijedili. Titula? Sezona je nevjerovatna, veoma nepredvidiva i nema smisla gledati dugoročno. Treba da se fokusiramo samo na sebe i na naše igre", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

"Tobdžije" sada imaju 33 boda, jedan i utakmicu više od Lestera.

Za Aston Vilu je ovo bila 15. uzastopna utakmica u šampionatu na kojoj nije ostvarila pobjedu i nalazi se na posljednjem mjestu sa svega šest bodova.

A Liverpul je usporio - nakon poraza u Njukaslu, sada je uslijedio remi protiv VBA na "Enfildu" (2:2).

Nakon što je Džordan Henderson donio prednost "redsima" Kreg Doson i Jonas Olson su preokrenuli, a remi domaćinu donio je Divok Origi u 96. minutu.

"Mislim da smo mnogo golova, po meni 98 odsto, primili iz prekida. Ali, uživao sam! Ovakvu atmosferu kao na "Enfildu" nisam doživio. Znam da smo osvojili samo bod, ali trenutak kada smo izjednačili, a stadion "eksplodirao" je nešto neprocjenjivo. Veliku zahvalnost dugujemo navijačima", istakao je Jirgen Klop.

Njukasl je bio bolji od Totenhema u Londonu golovima Aleksandra Mitrovića i Ajosea Peresa (na asistenciju srpskog napadača) u posljednjih 20 minuta...

Rezultati

Aston Vila - Arsenal 0:2 (Žiru 8, Ramzi 38)

Liverpul - VBA 2:2 (Henderson 21, Origi 90+6 - Doson 30, Olson 73)

Totenhem - Njukasl 1:2 (Dajer 39 - Mitrović 74, Peres 90+3)

Ponedjeljak

Lester - Čelsi

Subota

Bornmut - Mančester j. 2:1

Mančester siti - Svonsi 2:1

Norič - Everton 1:1

Kristal Palas - Sautempton 1:0

Sanderlend - Votford 0:1

Vest Hem - Stouk 0:0

Tabela

Bonus video: