Arsenal maršom kroz Istanbul, LŠ seli iz Zagreba u Beč

Austrija šokirala Dinamo i slavila 2:0 usred Maksimira. PAOK izborio sjajnih 1:1 na gostovanju Šalkeu, baš kao i Legija koja je istim rezultatom iznenadila Steauu u Bukureštu
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2013. 21:18h

Arsenal je osigurao plasman u Ligu šampiona nakon fenomenalnih 3:0 protiv Fenerbahčea u Istanbulu, u noći kvalifikacija koju su obilježila velika iznenađenja.

PAOK iz Soluna, tim koji je u prošlom kolu kvalifikacija eliminisan od Metalista, ali je dobio priliku da igra plej-of rundu nakon suspenzije Ukrajinaca zbog namještanja, izborio je sjajnih 1:1 protiv Šalkea u Gelzenkirhenu. Ukoliko za sedam dana u Solunu izbore prolaz dalje, Grci će postati prvi tim istoriji koji je zaigrao Ligu šampiona, a nije uspio da prođe 3. kolo kvalifikacija.

Ako će se njemačko-grčki par rješavati u revanšu, za sudar hrvatskog i austrijskog šampiona nema dileme: Liga šampiona se seli iz Zagreba u Beč! Austrija je šokirala Maksimir i trijumfom od 2:0 u Zagrebu stigla na milimetar od elite.

Ekipa Krunoslava Jurčića, koja je sama sebe proglasila za velikog favorita uoči duela sa Bečlijama, moraće da se zadovolji Ligom Evrope ukoliko za sedam dana ne napravi čudo u revanšu. A nakon dva uzastopna nastupa u Ligi šampiona, za kontroverznog gazdu Zdravka Mamića to neće biti velika utjeha...

Meč je odlučen za samo sedam minuta drugog poluvremena, kada su Leovac i Stanković pogodili mrežu Zagrepčana, a Rukavina dobio crveni karton čim je ušao u igru. Navijači Dinama počeli su da masovno da zvižde treneru Jurčiću i da napuštaju stadion prije posljednjeg sudijskog zvižduka...

Iznenađenje i u Bukureštu - Legija iz Varšave izborila je 1:1 protiv Steaue i ima realne izglede da prođe dalje uoči revanša u Poljskoj. Rumuni su vodili, ali je Legija izjednačila preko Košeckog u 57. minutu.

Osim Arsenala, ulogu favorita jedino je opravdao Bazel, koji je postigao četiri gola (4:2) protiv Ludogoreca na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji. Nakon sjajnih igara u Ligi Evrope prošle sezone (stigli do polufinala), fudbaleri najboljeg švajcarskog kluba opet će igrati Ligu šampiona.

Za Arsena Vengera, trenera Arsenala, napokon malo vazduha nakon teške nedjelje zbog poraza od Aston Vila na startu Premijer lige i pucnjeva u prazno u prelaznom roku.

"Poslije lošeg starta Premijer lige, bio je ovo najbolji način da se vratimo na pravi put. Kritikovani smo mnogo, ali smo sačuvali mirnoću", rekao je Aron Remzi, strijelac drugog gola u 64. minutu.

Revanši su naredne sedmice.

Rezultati:

Dinamo Zagreb - Austrija Beč 0:2

Leovac 68, Stanković 75

Fenerbahče - Arsenal 0:3

Gibs 51, Remzi 64, Žiru 77(penal)

Ludogorec - Bazel 2:4

Marselinjo 23, Stojanov 50 - Salah 12, 59, Sio 64, Šer 84(penal)

Šalke - PAOK 1:1

Farfan 32 - Štoh 73

Steaua - Legija 1:1

Pjovakari 34 - Košecki 53

Utorak:

Šahtjor Karagandi - Seltik 2:0 (1:0)

Olimpik Lion - Real Sosijedad 0:2 (0:1)

Pasoš Fereira - Zenit 1:4 (0:1)

PSV - Milan 1:1 (0:1)

Viktorija Plzenj - Maribor 3:1 (1:0)

Bonus video: