Arsenal pobijedio Barselonu, Šahtjor šokirao Romu

Arsenal je fantastičnom igrom i preokretom u drugom poluvremenu konačno pobijedio Barselonu (2:1), dok je Šahtjor slavio veliku pobjedu u Rimu (3:2)
0 komentar(a)
Vilja, Foto: Beta/AP
Vilja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.02.2011. 20:12h

90. minut - Kraj! Arsenal je fantastičnom igrom u drugom poluvremenu preokrenuo na 2:1 i skinuo kompleks zvani Barselona, dok je Šahtjor slavio veliku pobjedu u Rimu (3:2).

83. minut - Preokret Arsenala! Fabregas je odigrao fantastičnu povratnu loptu za Aršavina, koji je sjajnim udarcem pogodio suprotni ugao Barsinog gola.

78. minut - Izjednačenje na "Emirejtsu". Van Persi je iz mrtvog ugla pogodio bliži ugao Valdesovog gola.

68. minut - Ranijeri je zamijenio Mirka Vučinića, na teren je ušao Marko Borijelo.

61. minut - Fantastičan gol Meneza, Roma je smanjila na 3:2. Francuz je nakon solo prodora sjajno plasirao loptu u same raklje Pjatovog gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvrijeme na oba stadiona. Trener Rome Ranijeri izvršio je jednu izmjenu, umjesto indisponiranog Risea ušao je Kastelini.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Londonu i Rimu. Arsenal gubi od Barselone (0:1), a Roma od Šahtjora (1:3).

45. minut - Stopstotna šansa za Šahtjor, Vilijan je bio sam ispred gola, ali je bezuspješno pokušao da lobuje Donija. Umalo 1:4, salve zvižduka na Olimpijskom stadionu u Rimu.

41. minut - 3:1 za Šahtjor, katastrofa Rome! Rise je pao preko lopte, Žadson asistirao Luisu Adrijanu, koji je bio sam kao duh i rutinski plasirao loptu u mrežu. Tuga na Olimpiku, veliko slavlje fudbalera ukrajinskog kluba.

37. minut - Preokret u Rimu, novi gol za Šahtjor. Daglas Košta je namjestio loptu na 20 metara od gola i fantastično je plasirao u suprotni ugao.

29. minut - Šahtjor je izjednačio već u narednom napadu. Žadson je šutirao sa ivice šesnaesterca, a De Rosi skrenuo loptu i prevario Donija.

28. minut - 1:0 za Romu protiv Šahtjora. Tadei je centrirao, Perota šutirao glavom, a Razvan Rac ubacio loptu u sopstvenu mrežu.

26. minut - Gol za Barsu u Londonu. Mesi je fantastično asistirao Vilji, koji je izašao sam na Šćećnija i provukao mu loptu između nogu.

23. minut - fenomenalan pokušaj Vučinića sa 30 metara iskosa sa lijeve strane. Lopta je prohujala iznad prečke. Da je ušla u mrežu, bio bi gol godine!

21. minut - Velika šansa za Romu protiv Šahtjora. Toti je izveo korner, a Nikolas Burdiso promašio glavom sa svega četiri metra.

20. minut - Leo Mesi izašao je sam ispred golmana Arsenala Šćećnija, fintom ga bacio na zemlju, a onda promašio gol. Kakva šansa za Barselonu!

10. minut - Napadač Arsenala Van Persi je bio u dobroj poziciji, ali je Valdes odbranio.

U 20.45 počele su prve utakmice osmine finale Lige šampiona između Barselone i Arsenala, odnosno Rome i Šahtjora.

Mirko Vučinić se, uprkos najavama italijanskih medija, nalazi u prvom timu Rome, a društvo u napadu prave mu Toti i Menez.

Arsenal - Barselona

Arsenal: Sćećni - Ebue, Djuru, Košielni, Kliši - Volkot, Fabregas, Song, Vilšer, Nasri - Van Persi.

Barcelona: Valdes - Dani Alveš,Pike, Abidal, Maksvel - Ćavi, Buskets, Injesta - Pedro, Mesi, Vijla.

Roma - Šahtjor

Roma: Doni - Kaseti, Burdiso, Mekses, Rise - Tadei, De Rosi, Perota - Menez - Toti, Vučinić.Šahtjor: Pjatov - Srna, Čigrynski, Rakitski, Razvan Rac - Hubsšman - Daglas Kosta, Žadson, Wilijan - Mkhitarjan, Luis Adrijano.

Bonus video: