Arsenal preživio pakao, šansa za Baskijce

Pakao na jugu Italije preživio je i Atletik Bilbao, koji se s pravom nada da će za sedam dana na "San Mamesu" materijalizovati sjajnih 1:1 iz Napulja.
52 pregleda 4 komentar(a)
Žiru, Foto: Beta/AP
Žiru, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.08.2014. 21:04h

Arsenal će morati dobro da se pomuči u revanšu kako bi 17. put zaredom igrao Ligu šampiona.

Izabranici Arsena Vengera „preživjeli” su u Istanbulu protiv Bešiktaša sa igračem manje u posljednjih 15 minuta, nekoliko dobrih prilika protivnika, te pakao sa tribina od strane 75 hiljada Turaka na stadionu „Kemal Ataturk".

Ostalo je 0:0 i „tobdžije" će morati da pobijede u revanšu, jer sinoć nisu demonstrirali lakoću u igri kao što je to bio slučaj prošle sezone protiv Fenerbahčea u Istanbulu, u istoj fazi takmičenja (3:0).

Damba Ba je u 1. sekundi sa centra umalo iznenadio Šćešnog, a imao je još dvije velike prilike u prvom poluvremenu...

Pakao na jugu Italije preživio je i Atletik Bilbao, koji se s pravom nada da će za sedam dana na „San Mamesu" materijalizovati dobrih 1:1 iz Napulja.

Poveli su Baskijci u 41. minutu, sjajnim golom Muniaina na povratnu loptu de Markosa. Izjednačio je Iguain, nakon majstorije u 68. minutu. Momci Rafe Benitesa mogli su do preokreta, a veliku šansu imao je Kaljehon.

Blizu plasmana u Ligu šampiona je Bajer Leverkuzen, koji je u goleadi u Kopenhagenu savladao domaći tim sa 3:2, dok je Steaua u Bukureštu u 88. minutu slomila otpor Ludogoreca, lijepim golom Kipčijua. Isti igrač nije realizovao penal u prvom poluvremenu, nakon sjajne odbrane golmana Stojanova.

Velikoj senzaciji nada se Malme, koji je u posljednjem minutu, golom Forsberga, izborio obećavajući poraz od 2:1 u Salcburgu.

Rezultati:

Bešiktaš - Arsenal 0:0

Kopenhagen - Bajer Leverkuzen 2:3

Jorgensen 9, Amartej 13 - Kisling 5, Belarabi 31, Son 43

Napoli - Atletik Bilbao 1:1

Iguain 68 - Muniain 41

Salcburg - Malme 2:1

Šimer 16, Sorijano 54 - Forsberg 90

Steaua - Ludogorec 1:0 (0:0)

Kipčiju 89

Srijeda:

Alborg - APOEL

Lil - Porto

Maribor - Seltik

Slovan - BATE Borisov

Standard Lijež - Zenit

Bonus video: