Arsenal treći, Vest Hem sve bliži plasmanu u Evropu, a Njukasl opstanku

0 komentar(a)
Andros Tausend, Foto: Reuters
Andros Tausend, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2016. 18:38h

Arsenal je trenutno sam na trećem mjestu, zahvaljujući pobjedi kod kuće protiv Noriča sa 1:0.

Gol odluke postigao je Dani Velbek u 59. minutu, samo tri minuta pošto je ušao u igru.

Arsenal je ovom pobjedom, dva kola prije kraja šampionata, makar na kratko preskočio Mančester siti na trećem mjestu i približio se Totenhemu na samo dva boda zaostatka.

Ekipa Arsena Vengera sada ima 67 bodova, dva manje od drugoplasiranog Totenhema, a tri više od Sitija, s tim da obje te ekipe imaju utakmicu manje.

Venger je danas po 750. put vodio Arsenal sa klupe u Premijer ligi, ali taj jubilej su mu pokvarili pojedini navijači Arsenala koji su nosili transparente: "Vrijeme je za promjenu" i "Venger aut".

Arsenal u posljednja dva kola Premijer lige čeka gostovanje Mančester sitiju i utakmica kod kuće protiv Aston Vile.

Norič je, na drugoj stani, pretposljednji na tabeli sa 31 bodom, odnosno ima dva manje od Njukasla koji je prvi iznad opasne zone, ali i meč manje.

Norič do kraja šampionata ima još tri utakmice, a bitku za opstanak u Premijer ligi će nastaviti mečevima protiv Mančester junajteda, Votforda i Evertona.

Vest Hem je na korak od plasmana u Ligu Evrope, pošto su danas u gostima pobijedio Vest Bromvič Albion sa 3:0.

Vest Hem je u samom finišu prvenstva u sve boljoj formi, a to je potvrdila i današnja pobjeda od 3:0 protiv VBA.

Golove u trijumfu ekipe Slavena Bilića postigli su Šeiku Kujate u 34. minutu, Mark Nobl u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena i 79. minutu.

Vest Hem poslije 35 utakmica zauzima peto mjesto sa 59 bodova, koliko ima i šestoplasirani Mančester junajted, ali uz utakmicu manje, dok je VBA 13. sa 41.

Sa druge strane Njukasl je sve bliži opstanku u Premijer ligi nakon pobjede od 1:0 protiv Kristal Palasa .Njukasl je i u trećoj uzastopnoj utakmici došao do bodova, ovaj put do sva tri, veoma bitna u borbi za opastanak.

Jedini gol za ekipu Rafaela Benitesa postigao je Andros Tausend u 58. minutu.

Gosti su mogli i do izjednačenja, ali je u u 70. minutu Joan Kabaj, bivši igrač Njukasla, promašio jedanesterac, zapravo odbranio ga je golman "svraka" Karl Darlou.

"Ova pobjeda je veliko olakšanje... Ovo su ogromna tri boda i drago mi je što sam odigrao svoju ulogu na meču", rekao je Tausend.

Njukasl zauzima 17. mjesto sa 33 boda, jednim više, ali i utakmicom više od prvog pratioca - Sanderlenda koji je danas na gostovanju odigrao neriješeno 1:1 sa Stoukom.

Sanderlend je od 50. minuta gubio, pošto je gol za Stouk postigao Marko Arnautović, dok je izjednačenje i vrijedan bod donio Džermejn Defo iz penala u 90. minutu.

"Sanderlend je danas ispustio bodove, što je još jedan plus za nas. Nastavljamo da se borimo, sada se pripremamo za Aston Vilu", dodao je Tausend.

Everton je na svom terenu pobijedio Bornmut sa 2:1, dok je Votford poslije preokreta sa 3:2 savladao Aston Vilu, koja je još ranije ispala u Čempionšip.

Sjutra bi mogao da uslijedi rasplet u borbi za titulu. Ako pobijedi u gostima Mančester junajted, Lester će proslaviti prvu šampionsku titulu.

Isto će biti i ako Lester remizira ili izgubi, ako Totenhem, takođe, ostvari isti rezultat kao lider.

Rezultati 36. kola

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (Tauzend 58),

Votford - Aston Vila 3:2 (Abdi 45, Dini 90,90+2 - Klark 28, Aju 48)

Everton - Bornmut 2:1 (Kleverli 7, Bejns 64 - Pjui 9)

Stouk - Sanderlend 1:1 (Arnautović 50 - Defo 90. penal)

Vest Bromvič Albion - Vest Hem 0:3 (Kujate 34, Nobl 45, 79)

Arsenal - Norič 1:0 (Velbek 59)

Nedjelja

Svonsi - Liverpul (13)

Mančester Junajted - Lester (15.05)

Sautempton - Mančester Siti (17.30)

Ponedjeljak

Čelsi - Totenhem (21)

Tabela: Lester 76 bodova, Totenhem 69, Arsenal 67, Mančester siti 64, Vest Hem i Mančester junajted po 59, Liverpul 55, Sautempton 54, Stouk 48, Čelsi 47...

Bonus video: