Arsenal uzeo bod na "Old trafordu" za plasman u Ligu šampiona

Arsenal ima dva boda više od Junajteda, a do kraja Premijer lige dočekuje Sanderlend i VBA. Junajted, s druge strane, gostuje Halu i mora da pobijedi, a da tim iz Londona ne osvoji bod na "Emirejtsu"
0 komentar(a)
Teo Volkot, Foto: Reuters
Teo Volkot, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2015. 17:14h

Arsenal će i naredne godine igrati u Ligi šampiona, Mančester junajted mora u kvalifikacije za najjače takmičenje u Evropi.

Takav zaključak se nameće nakon klasika engleskog fudbala na "Old trafordu", gdje su "tobdžije" osvojile bod autogolom Tajlera Bleketa u 82. minutu.

Teo Volkot je šutirao, a lopta je na zakačila defanzivca "crvenih đavola" i prevarila Viktora Valdesa, koji je zamijenio povrijeđenog Davida de Heu.

Zanimljivo, Bleket i Valdes su u igru ušli zajedno, u 74. minutu.

"Moraćemo da se borimo za ulaz u Ligu šampiona, sve ide ka tome. Vidio sam da su navijači zadovoljni, da imamo njihovu podršku, što znači da smo na dobrom putu. Ali, ja kao menadžer želim više od toga i naredne sezone nas čeka mnogo jača borba", istakao je Luj van Gal.

Arsenal ima dva boda više od Junajteda, a do kraja Premijer lige dočekuje Sanderlend i VBA. Junajted, s druge strane, gostuje Halu i mora da pobijedi, a da tim iz Londona ne osvoji bod na "Emirejtsu". To je praktično nemoguće...

"Želimo da osvojimo drugo ili sačuvamo treće mjesto i da plasmanom u Ligu šampiona ispunimo glavni cilj u sezoni. Junajted je bolje počeo meč, a mi smo nakon izjednačenja mogli i do drugog gola. ", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Mančester siti je osigurao direktan plasman u Ligu šampiona, pošto je savladao Svonsi sa 4:2.

Gosti su golovima Jaje Turea i Džejmsa Milnera poveli 2:0, ali je domaćin izjednačio preko Gilfija Sigurđsona i Bafetimbija Gomisa.

Ture je vratio prednost "građanima", a konačni rezultat je sjajnim pogotkom postavio bivši igrač "labudova" Vilfrid Boni, koji nije želio da slavi pred publikom koja ga je dočekala aplauzom.

Stevan Jovetić je meč presjedio na klupi.

Rezultati:

Svonsi - Mančester siti 2:4 (Sigurdson 45, Gomis 64 - Ture 21, 74, Milner 36, Boni 90+2)

Mančester j. - Arsenal 1:1 (Erera 30 - Volkot 82)

Ponedjeljak

VBA - Čelzi 21.00

Subota

Sautempton - Aston Vila 6:1

Sanderlend - Lester 0:0

Barnli - Stouk 0:0

KPR - Njukasl 2:1

Vest Hem - Everton 1:2

Totenhem - Hal 2:0

Liverpul - Kristal Palas 1:3

Bonus video: