Aspas vodi Seltu ka opstanku, Sevilja u trci za Ligu šampiona

Nikola Vukčević je presjedio na klupi Levantea u remiju sa Ueskom, a Kaparoš je vodio Sevilju i pored leukemije
481 pregleda 0 komentar(a)
Jago Aspas
Jago Aspas

Sa pet golova u posljednje tri utakmice, španski reprezentativac Jago Aspas "izvukao" je Seltu iz zone ispadanja.

Aspas je zbog povrede odigrao samo 25 minuta uh 11 utakmica i ekipi iz Viga je prijetio brodolom. Ipak, oporavak Aspasa i njegov ulazak u drugom poluvremenu utakmice sa Viljarealom kod 2:0 za goste, pokrenuo je Seltu za preokret. I danas je Aspas dao dva gola u pobjedi nad Sosijedadom 3:1, pa je Selta otišla na dva boda iznad sone ispadanja.

A Levante je dva puita vodio protiv fenejraša Ueske, koje je ipak osvojila bod (2:2), u utakmici koju je u ekipi iz Valensije naš reprezentativac Nikola Vukčević gledao sa klupe. Levante ima 33 boda, bod više od Selte.

A zakuvalo se i u borbi za četvrto mjesto i put u Ligu šampiona - Hetafe je na njemu sa 50 bodova nakon pobjede nad Bilbaom (1:0), ali Sevilja ima samo bod manje nakon današnje pobjede u Valjadolidu (2:0). Hoakin Kaparoš, trener Sevilje bio je na klupi uprkos podatku da mu je dijagnostifikovana leukemija!

Alaves je izgubio borbu da priđe Hetafeu na dva boda, pošto je u posljednjem minutu utakmice primio gol za remi sa Leganosom (1:1). Leganes je tik bodom došao do cifre od 40, što ej značilo i opstanak u najjačoj španskoj ligi.

Bonus video: