Atalanta nastavila san o Ligi šampiona, Marušić asistent u pobjedi Lacija

Atalanta je u 36 kola Serije A dala ukupno 73 gola, više i od Juventusa (69) koji je prije dvadesetak dana osigurao Skudeto...
979 pregleda 0 komentar(a)
Atalanta grabi ka Ligi šampiona, Foto: Beta/AP
Atalanta grabi ka Ligi šampiona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.05.2019. 17:20h

Atalanti ne smeta ni to što u finišu sezone domaće utakmice mora da igra daleko od Bergama, na stadionu Sasuola u Emilija Romanji.

Tim Đanpjera Gasperinija ne odustaje od Lige šampiona, a danas je napravio još jedan veliki korak ka cilju - savladao je Đenovu i uz meč više preuzeo treće mjesto od Intera.

Atalanta je slavila 2:1, a "grifone" je u prvom minutu drugog poluvremena načeo Musa Berou, koji je ušao na poluvremenu umjesto Marija Pašalića.

Kada je Timoti Kastanj u 53. donio dva gola prednosti moglo je da se nasluti da će Atalanta upisati četvrti trijumf zaredom.

Sve što je uradila Đenova bilo je da smanji u finišu preko Gorana Pandeva.

Bergamaski uz utakmicu više imaju po šest bodova prednosti u odnosu na Milan i Romu. "Rosoneri" večeras gostuju Fiorentini, dok Rimljani sjutra na "Olimpiku" igraju protiv Juventusa.

Đenova je, s druge strane, ovim porazom zakomplikovala borbu za opstanak, jer ima četiri boda i utakmicu više od Empolija, koji je u zoni ispadanja.

Lacio je opravdao ulogu favorita na Sardiniji. Savladao je Kaljari 2:1, a asistent kod prvog gola (strijelac Luis Alberto) bio je crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

Kasnije se upisao i Hoakim Korea, a konačan rezultat je postavio Leonardo Pavoleti.

Tabela izgleda ovako:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: