Atletiko deklasirao Real i vratio se u trku za titulu

0 komentar(a)
Atletiko, Real, Foto: Beta/AP
Atletiko, Real, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.02.2015. 23:03h

Atletiko je deklasirao Real 4:0, u derbiju 22. kola, i vratio se u trku za šampionsku trku. "Kolčonerosi" sada imaju 50 bodova, četiri manje od vodećeg Reala, dok je na istom zaostatku i Barselona sa utakmicom manje.

Golove u gradskom derbiju postigli su Tijago u 14, Saul Nigez u 18, Antoan Grizman u 67. i Mario Mandžukić u 89. minutu.

"Želejli smo da smanjimo zaostatak za Barsom i Realom u prvenstvu. Osvojili smo tri boda i ovo je bilo veoma dobro popodne. Nismo im dali šansu, od prvog minuta sve nam je išlo dobro. Sigurno da Realu nije prijalo to što su igrali i utakmicu sredinom nedjelje", rekao je Tijago, prenijeli su španski mediji.

"Znali smo da smo jaki pred našim navijačima i to smo pokazali. Željeli smo da iskoristimo prostor koji je Real ostavio. Počeli smo brzo, a sve što nam je trener rekao prije utakmice se ostvarilo. Jaki smo i ako ovako nastavimo pobjede su moguće", dodao je Tijago.

Koliko je Real bio nemoćan na Visente Kalderonu govori podatak da su gosti prvi korner na utakmici izveli tek u 80. minutu.

Prvu pravu priliku Real je imao minut kasnije, kada je Asier Iljaramendi glavom šutirao, ali je golman Migel Anhel Moja odbranio i poslao loptu u korner. To je bio i jedini šut Reala u okvir gola.

Iako je trener Karlo Anćeloti imao dosta problema da sastavi tim, pošto zbog povreda nije mogao da računa na Pepea, Serhija Ramosa i Džejmsa Rodrigesa, dok je Marselo suspendovan zbog žutih kartona, sve to ne može da bude opravdanje za blijedu partiju "kraljevskog kluba".

Prva zvijezda tima Kristijano Ronaldo vratio se u sastav nakon dva meča suspenzije zbog udaranja rivala na utakmici sa Kordobom, ali se i on utopio u sivilo "kraljevskog" kluba.

"Jorgandžije" su sasvim zasluženo došle do slavlja i čevrte pobjede iz šestog međusobnog duela ove sezone protiv gradskog rivala.

Real je posljednji put pobijedio Atletiko u finalu Lige šampiona prošle godine, ali je u prvenstvu posljednji put slavio aprila 2013. Atletiko je u januaru izbacio kraljevski klub u kupu.

"Vrlo je jednostavno. Atletiko je zaslužio pobjedu, pošto je bio bolji u svakom aspektu - borbi, intezitetu, igri, svemu. Narednih dana moramo da vidimo zbog čega se to dogodilo. Žao nam je... Moramo da budemo sigurni da nam se to više neće ponoviti", rekao je Anćeloti, prenijeli su španski mediji.

"Ni u čemu nismo uspjeli, na svaku loptu smo stizali kasno. Nismo ušli u utakmicu. Nijedan igrač nije dobro odigrao", dodao je Anćeloti.

Levantea je na svom terenu savladao Malagu sa 4:1, i prekinuo niz od devet mečeva bez pobjede i izvukao se iz zone ispadanja.

Malaga je povela u 24. minutu golom Huanmija, a nakon toga tri gola postigao je David Baral. On je izjednačio u 26. minutu, a zatim je postigao dva pogotka iz penala, u 37. i 62. minutu. Konačan rezultat postavio je Kalu Uče u 75. minutu.

Levante poslije četvrte prvenstvene pobjede ima 19 bodova i sa posljednjeg 20. skočio je na 17. mjesto na tabeli i ne nalazi se u zoni ispadanja. Malaga je sedma na tabeli sa 35 bodova.

Viljareal je pobijedo na svom terenu Granadu sa 2:0 i ostao u igri za plasman u Ligu Evrope.

Domaćin je poveo u 30. minutu golom Matea Pabla Musaćija, a konačan rezultat postavio je Herard Moreno u 90. minutu.

Viljareal je šesti na tabeli sa 41 bodom i ima isti broj bodova, ali i utakmicu više od petoplasirane Valensije. Četvrtoplasirana Sevilja ima bod više, ali i utakmicu više. Granada zauzima pretposlednje 19. mjesto sa 18 bodova.

Rezultati

Atletiko Madrid - Real Madrid 4:0 (Tijago 14, Nigez 18, Grizman 67, Mandžukić 89)

Viljareal - Granada 2:0 (Musaćo 30, Moreno 90)

Levante - Malaga 4:1 (Baral 26, 27 (penal), 62 (penal), Uče 75 - Huanmi 24)

Real Sosijedad - Selta Vigo 1:1 (Agiretikse 9 - Nolito 85)

Nedjelja

Kordoba - Almerija (12)

Hetafe - Sevilja (17)

Espanjol - Valensija (19)

Atletik Bilbao - Barselona (21)

Ponedjeljak

Elće - Rajo Valjekano (20.45)

Juče

Deportivo - Eibar 2:0 (0:0)

Tabela: Real 54, Barselona 50, Atletiko Madrid 50, Sevilja 42, Valensija 41, Viljareal 41, Malaga 38, Eibar 27, Espanjol 26, Selta 24, Deportivo 24, itd.

Bonus video: