Atletiko prejak za Seltu, slavili Atletik, Viljareal i Espanjol

Atletiko i dalje na osam bodova ispod lidera Barse, ali i sa sedam bodova više od Reala
0 komentar(a)
Atletiko, Foto: Reuters
Atletiko, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2018. 21:50h

Poput rivala iz vrha tabele u 28. kolu ni Atletiko nije dozvolio iznenađenje. Naprortiv, "kolćonerosi" su na najboljem stadionu u Španiji "Vanda Metrropolitanu" sa lakoćom savladali Seltu 3:0.

Ekipa Dijega Simeonea bila je isuviše organizovana i kompaktna za tim iz Viga, koja je poražena i na trećem uzastopnom gostovanju.

Atletiko je zadržao osam bodova minusa nad liderom Barsom, ali ima sedam više od trećeplasiranog gradskog rivala, Reala.

Goste je u finišu poluvremena načeo Antoan Grizman, pa je u nastavku Atletiko mogao da igra kako i najviše voli - iz kontre.

Demonstrirao je to domaći tim u 56. minutu, kada su nakon šanse Radoje, Grizman i Vitolo organizovali sjajnu kontru za 2:0.

Ubjedljiv trijumf potpisao je Argentinac Anhel Korea. Naš reprezentativac Stefan sdavić je zbog povrede propustio i ovu utakmicu Atletiko Madrida.

Атлетико - Сельта. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Dan je zaključio Bilbao pobjedom nad Leganesom za 35 bodova, dok su gosti osatli na 33.

U podnevnom duelu Espanjol je nakon preokreta savladao Sosijedad, pa je došao do 35 bodova i 12. mjesta. Ekipa iz San Sebastijana ostala je na 33 boda. Las Palmas je izgubio kući od Viljareala i zona spasa ostala mu je na četiri boda. Sa druge strane "žuta podmornica" je pokazala d ane odustaje od borbe za Ligu Evrope i šesta je sa samo bodom od direktnog plasmana u drugo Uefino takmičenje.

Rezultati:

Atletiko - Selta 3:0 (Grizman 44, Vitolo 56, Korea 63)

Espanjol - Real Sosijedad 2:1 (NBaptistao 5, Moreno 72 - Vilijan Hose 41)

Las Palmas - Vilajreal 0:2 (Baka 67, Sansone (penal) 90+2)18.30 h)

Atletik - Leganes 2:0 (Raul Garsija 10, 17)

Bonus video: