Atletiko sam na vrhu, Realu samo bod u Bilbau

Tim Dijega Simeonea je stekao tri boda prednosti nad Barselonom, a sada tu razliku ima i nad gradskim rivalom Realom, koji je mogao samo do remija protiv Atletika u Bilbau
5 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2014. 22:20h

Ono što niko nije mogao ni da zamisli kada je počela sezona se desilo - Atletiko Madrid je sam na čelu Primere!

"Jorgandžije" su savladale Real Sosijedad sa 4:0, golovima Davida Vilje u 38, Dijega Koste u 72, Mirande u 74. i povratnika Dijega u 87. minutu.

Time je tim Dijega Simeonea stekao tri boda prednosti nad Barselonom, a sada tu razliku ima i nad gradskim rivalom Realom, koji je mogao samo do remija protiv Atletika u Bilbau.

"Kraljevski klub" je poveo odličnim golom Hesea Rodrigesa u 66. minutu na asistenciju Kristijana Ronalda, ali je osam minuta kasnije izjednačio Ibai Gomes - kapiten Madriđana Serhio Ramos je glavom odbio loptu pravo do veziste Baskijaca, koji je fenomenalno "poklopio" i od stative je poslao u mrežu nemoćnog Dijega Lopesa.

Real stao u Baskiji: Luka Modrić i Ander Ituraspe

Real je na kraju morao da spasava bod, jer je prgavi Ronaldo zbog udaranja igrača Atletika dobio direktan crveni karton u 76. minutu.

Svi mečevi 22. kola Primere počeli su minutom ćutanja, a najemotivnije je, naravno, bilo na "Visente Kalderonu", jer je Luis Aragones u četiri navrata vodio Atletiko.

Posljednji pozdrav za legendu: Navijači Atletika drže transparent za Luisa Aragonesa

Nekadašnji selektor Španije je najtrofejniji trener "kolćonerosa" u istoriji, pošto je osvojio ukupno osam trofeja, između ostalih jednu titulu u Primeri i tri Kupa kralja.

Galerija

Bonus video: