Australijski magnat započeo borbu protiv fudbalskog saveza

Nova organizacija, Australija Fudbal, će prema Palmerovim riječima kontrolistai razvoj i takmičenja u sportu i biti mjesto gdje će se razvijati ideje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2012. 19:39h

Australijski bogataš i vlasnik fudbalskog kluba Gold koust junajted Klajv Palmer osnovao je danas organizaciju sa kojom namjerava da zamijeni Fudbalski savez Australije (FSA) sa kojim je u sukobu.

FSA je ove nedjelje ukinula licencu Gold Koust junajtedu za nastup u A ligi zbog Palmerovih komentara o fudbalskoj organizaciji u kojima je kritikovao njen rad i nepoštovanja pravila takmičenja.

Nova organizacija, Australija Fudbal, će prema Palmerovim riječima kontrolistai razvoj i takmičenja u sportu i biti mjesto gdje će se razvijati ideje.

"Australija Fudbal planira da izdaje novine, održava konferencije za štampu, traži mišljenje stručnjaka, lobira u vladi i FSA i čini sve što je moguće za dobrobit Australijanaca i fudbala u Australiji", kazao je Palmer.

Prije konferencije za novinare na kojoj je govorio, Palmer je izdao saopštenje za javnost u kome navodi da Fudbal Australija planira da zamijeni FSA jer je ta organizacija nekompetentna i na međunarodnom i na unutrašnjem planu.

Između ostalog Palmer je naveo neuspješnu kandidaturu za organizaovanje Svjetskog prvenstva u fudbalu tokom koje je FSA potrošio 46 miliona australijskih dolara poreskih obveznika da bi tokom nadmetanja dobila samo jedan glas.

On je dodao i da FSA vodi profesionalnu A ligu tako što "isisava novac" od vlasnika klubova.

Prvi čovjek FSA Ben Bakli odgovorio je na komentare Palmera navodeći da su njegove tvrdnje neargumentovane.

"U ovom trenutku FSA ne želi da komentariše neistinite ispade koji su jasno osmišljeni da se sakrije pravi problem", kazao je Bakli.

Pod glavniom problemom on podrazumijeva isključenje Gold Kousta iz lige i oduzimanjem licence zbog nepoštovanja pravila takmičenja.

Bonus video: