Autobus sa fudbalerima Zvezde uništen u požaru

Vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja i poslije više od sat vremena ugasili požar
12 komentar(a)
Autobus Crvena zvezda, Foto: Betaphoto
Autobus Crvena zvezda, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 20.05.2018. 07:02h

Autobus koji je prevozio fudbalere Crvene zvezde od stadiona "Rajko Mitić" na proslavu šampionske titule do Hrama Svetog Save u Beogradu zapalio se sinoć kod Autokomande, a u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja i poslije više od sat vremena ugasili požar. Korišćena su tri vatrogasna kamiona.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su inspektori beogradske policije, kao i forenzička ekipa.

Uzrok požara će naknadno biti utvrđen, ali je tokom vožnje od stadiona do mjesta incidenta upaljen veliki broj baklji, oko i u samom otvorenom autobusu.

Saobraćaj u tom dijelu grada bio je obustavljen poslije utakmice Crvene zvezde i Voždovca, i tokom gašenja požara, a ubrzo je normalizovan, ali samo u smjeru ka Autokomandi.

Neki fudbaleri Zvezde vratili su se na stadion, a dio je otišao da slavi titulu sa više hiljada navijača, koji su nastavili planiranom trasom do Hrama Svetog Save i potom Kalemegdana.

Zvezdini fudbaleri su sa stadiona "Rajko Mitić", poslije utakmice sa Voždovcem, izašli u otvorenom autobusu i u pratnji više hiljada navijača uputili se ka Hramu Svetog Save, a tokom puta sve vrijeme držali su upaljene baklje.

Navijači su izlazak autobusa sa parkinga stadiona ispratili pjesmom i nekoliko fudbalera je upalilo pirotehniku.

Povorka je na putu do Hrama nekoliko puta zastajala, a tokom cijele rute su se palile baklje, što među navijačima, što medju fudbalerima.

Crvena zvezda je titulom krunisala odličnu sezonu u kojoj je stigla do šesnaestine finala Lige Evropa.

Crveno-bijeli su u subotu primili pehare i potom pobijedili Voždovac sa 5:1, poslije čega je prirđen veliki vatromet na stadionu "Rajko Mitić".

Bonus video: