Avdži više nije selektor Turske

"Abdulah Avdži napušta reprezentaciju poslije pregovora sa Savezom i zajedničkog dogovora o prekidu saradnje. Hvala Avdžiju na njegovom radu", navodi se u saopštenju TFF-a
0 komentar(a)
Terim, Foto: Reuters
Terim, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2013. 16:47h

Selektor Turske Abdulah Avdži napustio je danas tu funkciju nakon sporazumnog raskida ugovora sa Fudbalskim savezom Turske (TFF), koji je počeo pregovore sa trenerom Galatasaraja Fatihom Terimom.

"Abdulah Avdži napušta reprezentaciju poslije pregovora sa Savezom i zajedničkog dogovora o prekidu saradnje. Hvala Avdžiju na njegovom radu", navodi se u saopštenju TFF-a.

Avdži je preuzeo reprezentaciju u novembru 2011. godine, ali ekipa nije imala uspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Turska je trenutno četvrta u Grupi D, sa osvojenih sedam bodova iz šest utakmica, odnosno četiri boda manje od Mađarske na drugom mjestu, koje vodi u baraž. Holandija je ubjedljivo prva sa 18 bodova.

Predstavnici TFF-a počeli su danas pregovore sa Terimom, koji je bio selektor od 2005. do 2009. godine. Nadimak ovog trenera je "Imperator" zbog talenta da vodi igrače. On je 2000. godine osvojio Kup UEFA sa Galatasarajom.

U maju 2011. godine počeo je svoj treći mandat u ovom klubu iz Istanbula. Galatasaraj je prošle sezone bio šampion Turske.

Bonus video: