Azar: Murinjo želi da budem kao Mesi i Ronaldo

“Protivnici me često fauliraju, iznudio sam puno slobodnih udaraca i penala. Ali, Murinjo želi da dajem golova koliko i Mesi i Ronaldo, koji pogađaju dva-tri puta na utakmici”, rekao je Belgijanac.
64 pregleda 0 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Beta/AP
Eden Azar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.02.2015. 10:38h

Eden Azar je prije nekoliko godina potpisao novi, izuzetno “jak” ugovor sa Čelzijem, ali mu Žoze Murinjo ne dozvoljava opuštanje, pa mu je već skrenuo pažnju na čemu mora da poradi.

Specijalni traži, ni manje ni više, da Belgijanac postiže broj golova kao Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

Bivši igrač Lila je u Premijer ligi ove sezone postigao devet golova na 25 nastupa, dok su dva najbolja igrača današnjice znatno produktivnija - Argentinac je tresao mreže 26 puta na 23 utakmice, a Portugalac 28 na 20.

“Žoze Murinjo bi volio da dajem više golova. Od nas iz napada traži da tresemo mreže, ali mislim da ja to nadoknađujem brojem šansi koje kreiram saigračima”, rekao je Azar za “Miror”.

Najbrži i po mnogima najbolji igrač “plavaca” je objasnio koji je njegov doprinos.

“Protivnici me često fauliraju, iznudio sam puno slobodnih udaraca i penala. Ali, Murinjo želi da dajem golova koliko i Mesi i Ronaldo, koji pogađaju dva-tri puta na utakmici”.

Belgijski reprezentativac je naglasio da mu prija rad sa Murinjom.

“Ne izlaže nas pritisku, uvijek preuzme odgovornost i pusti nas da igramo. Kada izgubimo, na treningu se vidi da nije srećan, ali nam ne govori svake sekunde šta bi trebalo da uradimo”.

“Pusti nas da se sami izrazimo na terenu, a on samo posmatra i s vremena na vrijeme, potpuno iskreno, kaže je li nešto dobro ili loše. Svako ga respektuje, jer je osvojio sve i želi da i dalje pobjeđuje”, zaključio je Azar.

Murinjova želja je da osvoji Ligu šampiona i postane prvi trener koji je to uradio na kormilu tri kluba, pošto je bio prvak sa Portom i Interom.

Prva prepreka je Pari Sen Žermen, kojem “plavci” gostuju sjutra u prvom meču osmine finala.

Bonus video: