Azuri se spasili u nadoknadi, Rusija nastavlja da živi fudbalski san

Rusija je na pragu pobjedi u B Ligi nacija, jer je oba puta dobila Tursku, Italija izbjegla ispadanje iz A divizije Lige nacija
71 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Biragi, Foto: Reuters
Kristijano Biragi, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2018. 21:02h

Kristijano Biragi, 26-godišnji defanzivac Fiorentine, ostavio je Italiju u A Ligi nacija, a Poljsku izbacio u niži rang.

On je u trećem minutu sudijske nadoknade donio "azurima" pobjedu na gostovanu u Horzovu (1:0).

Nakon kornera sa desne strane lopta je srećno došla do Biragija, koji je uklizao i poslao je u mrežu.

Italija je bila bolja u prvom poluvremenu u kojem nije realizovala četiri dobre šanse, da bi u nastavku Đanluiđi Donaruma u nekoliko navrata sjajnim intervencijama sačuvao gol "azura".

Portugal je prvi u grupi 3, sa maksimalnih šest bodova, dok će Poljska takmičenje završiti sa najslabijim skorom od svih selekcija, pa će u narednom ciklusu igrati u B Ligi nacija.

Rusija nastavlja da živi fudbalske snove! Nakon uspjeha na Mundijalu, "zbornaja" je i B Ligi nacija nastavila sa dobrim igrama, pa je i drugi put savladala Tursku.

Roman Nojštedter je u desetom nastupu psotigao prvi gol u 20. minutu. Džikija je raspalio po lopti sa 14 metara, lopta s eodbila od stative a defanzivac je manirom iskusnog centarfora postavio nogu i iz neposredne blizine je poslao u mrežu izabranika Mirćee Lućeskua.

Drugi gol u 78. minutu ej pravo remek djelo u stilu Denisa Čeriševa. Ofanzivni vezsita Valensije je sjajno iz prve plasirao lijevom nogom loptu koju je sa desne strane uputio Aleksandar Golovin, i sa 13 metara je pogodio mr4ežu pored lijeve stative.

Rusija u grupi 1 ima sedam bodova iz tri utakmice, dok Turska utaokmicu priej kraja ima svega tri. U grupi je i Švedska, kojopj je za pobjedu u grupi potrebno da Tursku dobije u gostima, a Rusiju kući.

U C Ligi nacija Srbija je odigrala bez golova u Rumuniji, a Izrael je sa 2:0 dobio Albaniju. Crna Gora je sa 4:1 slaviola u Litvaniji.

D Ligu nacija su obilježila dva iznenađenja - Azerbejdžan je kući odigrao samo 1:1 sa Maltom, dok je istim rezultatom završen i meč Farska Ostrva - Kosovo.

Bonus video: