Bajer na minus pet od Borusije

Bajer se mučio protiv tima iz Hamburga (gubio je od 58. minuta), ali je na kraju golovima Kislinga i Bendera preokrenuo za veliko slavlje na „Baj areni”
0 komentar(a)
Bajer, Foto: REUTERS
Bajer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.04.2011. 18:34h

Pet kola prije kraja Bundes liga je dobila na neizvjesnosti, sve zahvaljujući Bajeru iz Leverkuzena - „farmaceuti” su savladali St. Pauli sa 2:1 i došli na pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Borusiju.

Pet bodova, naravno, nije malo, „milioneri” su i dalje veliki favoriti za Salataru, ali sigurno nisu računali da će morati da strijepe do kraja. Doduše, u narednom kolu bi možda sve moglo da bude mnogo izvjesnije - lider dočekuje Frajburg, dok Bajer ide na noge velikom Bajernu.

Bajer se mučio protiv tima iz Hamburga (gubio je od 58. minuta), ali je na kraju golovima Kislinga i Bendera preokrenuo za veliko slavlje na „Baj areni”.

- Prije meča su svi mislili da će ovo da bude rutinska pobjeda, ali smo svi vidjeli koliko smo problema imali. St. Pauli je uradio sve kako treba, a mi smo na kraju samo bili srećniji - rekao je trener Bajera Jup Hajnkes.

Borusija iz Menhengladbaha i dalje vjeruje u opstanak, pogotovo nakon velikog trijumfa protiv Kelna (5:1). „Zeleno-bijeli” su i dalje na posljednjem mjestu na tabeli, ali sa četiri boda manje od Štutgarta koji je u zoni spasa.

RezultatiBAJER - ST. PAULI 2:1Kisling 66, Bender 77 - Takji 58.BORUSIJA M. - KELN 5:1Arango 29, Rojs 34, 39, Dems (penal) 65, Norvajt 67 - Novakovič 50.

SubotaFRAJBURG – HOFENHAJM 3:2HAMBURGER – BORUSIJA D. 1:1HANOVER – MAJNC 2:0NIRNBERG – BAJERN 1:1ŠALKE – VOLFSBURG 1:0ŠTUTGART – K'LAUTERN 2:4.

Bonus video: