Bajern i Barselona u polufinalu

Tako će u polufinalu Lige šampiona igrati po dva španska i njemačka kluba: Real, Barselona, Bajern i Borusija Dortmund
59 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2013. 21:10h

Stvari su potvrđene nakon prvih mečeva, Bajern i Barselona osigurali su plasman u polufinale Lige šampiona.

Katalonci mnogo teže od očekivanog, jer su 20 minuta gubili 1:0 od Pari Sen Žermena i gledali u lice eliminaciji. Tito Vilanova aktivirao je tada “plan B”, ubacio je povrijeđenog Mesija, koji je samom pojavom na terenu doprinio da Barselona izjednači - pogodio je Pedro 19 minuta prije kraja.

Bajern je lakše obavio zadatak u Torinu, iako se Juventus nadao sve do 64. minuta. Tada je Mario Mandžukić prikucao loptu u mrežu i riješio sve dileme, nakon 2:0 za Bavarce u prvoj utakmici. Da rezultat meča na “Juventus areni” bude istovjetan kao u Minhenu, pobrinuo se Klaudio Pizaro, golom za 0:2 u sudijskoj nadoknadi.

Tako će u polufinalu igrati po dva španska i njemačka kluba: Real, Barselona, Bajern i Borusija Dortmund. Žrijeb je u petak u Nionu.

Hajnkes: Više nego zasluženo

Juventus je pokušavao protiv Bajerna, mogao je i do gola u prvom poluvremenu, iako nije imao izrazitu šansu. Šut Pirla iz slobodnog udarca refleksom mačke odbranio je Nojer, Pogba je bio u dobroj poziciji na ivici šesnaesterca, ali je izblokiran, aktivan je bio i Vučinić, od kojeg su polazile sve opasne akcije u prvom dijelu.

Bavarci su, ipak, bolji tim od Juventusa, pokazali su to u prvom meču, a sinoć im nijednog momenta stvari nisu izmakle kontroli. Fudbaleri njemačkog giganta strpljivo su držali loptu i čekali šansu da proglase kraj prije kraja. Dogodilo se to u 64. minutu kada je nakon prekida, šuta Martineza i odbrane Bufona, Mandžukić sa nekoliko metara gurnuo loptu u mrežu.

"Nije lako biti potpuno fokusiran na meč kada ste kod kuće slavili 2:0, a još prije četiri dana osvojili titulu prvaka Njemačke. Kontrolisali smo utakmicu, osim možda u prvih 20 minuta, a u nastavku smo i pojačali ritam. Kada ekipu kao što je Juventus pobijedite dva puta od po 2:0, onda morate da konstatujete da je prolaz više nego zaslužen - ocijenio je Jup Hajnkes, trener Bajerna.

U Juventusu ne žale previše...

"Velika razlika između dva tima je iskustvo. Pokazalo se to u oba meča. Mi u prvom nismo pružili ništa, a nismo ni dobili ništa, dok smo večeras pružili dosta, ali opet nismo dobili ništa. Vjerujem, ipak, da smo na putu odrastanja" kazao je golman Đanluiđi Bufon.

Barsa u polufinalu 6. put zaredom

Sa Mesijem na klupi, uz rezultat 2:2 iz prve utakmice, Barselona se protiv Pari Sen Žermena odlučila da čuva 0:0. Taktika je bila pogrešna, jer nije prirodna za ekipu takvih kapaciteta.

“Sveci” su od početka stavili na muke odbranu Katalonaca, a Pastoreu je u 51. minut nakon pasa Ibrahimovića uspjelo ono što nije Laveciju u dva navrata, te Lukašu Mouri u prvom poluvremenu.

Vilanova je morao da ubaci Mesija, koji je više statirao nego što je zaista mogao da napravi razliku, ali je njegovo prisustvo uticalo na saigrače. Pedro je u 71. minutu nakon povratne lopte Vilje donio komotnih 1:1...

"Dali smo sve što smo mogli. Igrači su pokazali kvalitet, karakter i hrabrost. Osjećam žaljenje, ali i ponos", rekao je Karlo Anćeloti, trener PSŽ-a.

Barselona je šesti put zaredom u polufinalu, što je novi rekord Lige šampiona (Real je bio među četiri pet puta zaredom).

"Vidite koliko nam znači Mesi. Njegov ulazak promijenio je sve", rekao je Pedro, strijelac odlučujućeg gola.

I to je moguće - Barsa je bez pobjede preskočila četvrtfinale...

JUVENTUS - BAJERN 0:2 (PRVI MEČ 0:2)

Torino - “Juventus arena”. Gledalaca: 40.823. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Strijelci: Mandžukić u 64. i Pizaro u 90+1. minutu. Žuti kartoni: Bonući (Juventus), Mandžukić (Bajern).

Juventus: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Pirlo - Padoin (Isla), Asamoa - Pogba, Markizio (Đakerini) - Vučinić, Kvaljarela (Matri).

Bajern: Nojer - Lam, Van Bujten (Boateng), Dante, Alaba - Havi Martines, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi (Luis Gustavo) - Mandžukić (Pizaro).

BARSELONA - PSŽ 1:1 (PRVI MEČ 2:2)

Barselona - Stadion “Kamp Nou”. Gledalaca: 96.022. Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija). Strijelci: Pedro u 71. minutu za Barselonu, Pastore u 50. minutu za PSŽ. Žuti kartoni: Adrijano (Barselona), Tijago Silva, Laveci (PSŽ).

Barselona: Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Žordi Alba, Adrijano (Bartra) - Inijesta, Buskets, Ćavi - Pedro, Fabregas (Mesi), Vilja (Song).

PSŽ: Sirigu - Žale (Van der Vil), Aleks, Tijago Silva, Maksvel - Verati (Bekam), Mota - Lukaš Moura, Pastore - Ibrahimović, Laveci (Gameiro).

Galerija

Bonus video: