Bajern na dva boda od nove Salatare

Bajer je petom vezanom pobjedom učvrstio poziciju koja vodi u evropsku elitu naredne sezone
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2016. 18:49h

Vodeći dvojac u Bundesligi ostvario je ubjedljive pobjede na gostovanju, samo tim ishodom neuporedivo je od Borrusije Dortmund srećniji Bajern. Aktuelni prvak i lider, Bajern, je tako još za korak bliži tituli, jer mu u tri posljednja kola Salataru donose još damo dva boda.

Bajern je golovima Artura Vidala i Daglasa Košte u drugom poluvremenu slomio snažan otpor Herte u Berlinu, dok su "milioneri" u kombinovanom sastavu preslišali "švabe" u Štutgartu. Opet jer zvijezda u timu Tomasa Tuhela bio 17-godišnji Amerikanac Kristijan Pulišić, kojeg već traže najbogatiji svjetski klubovi.

A Augsburg je slavio u Volfsburgu, za velika tri boda u borbi za opstanak. Izabranici Markusa Vajnclra su poveli već u 1. minutu, a u nastavku su samo produbili krizu "vukova".

U derbiju u Gelzenkirhenu u spektakularnom duelu nakon preokreta je Bajer dobio domaći Šalke. Domaćin je dominirao u prvih pola sata - vodio je sa 2:0 uz nerealizovani penal Holanđanina Klasa Jana Huntelara.

U nastavku su se razgoropadili gosti i u svega šest minuta su preokrenuli rezultat i na isteku sata igre postavili su konačan rezultat. Sa pet vezanih pobjeda u prvenstvu Bajer se učvrstio na trećem mjestu, koje donosi direktan put u Ligu šampiona. Bajer ima pet bodova više od Herte i bolju gol razliku na tri kola prije kraja šampionata.

Rezultati

Štutgart - Borusija D. 0:3 (Kagava 21, Pulišić 45, Mhitarjan 56)

Keln - Darmštat 4:1 (Modest 4, 35, Rise 52, 75 - Gondorf 12)

Herta - Bajern 0:2 (Vidal 48, Daglas Košta 79)

Ingolštat - Hanover 2:2 (Morales 25, Hartman 25 - Sakai 58, Kjotake 82)

Volfsburg - Augsburg 0:2 (Finbogason 1, Altintop 57)

Šalke - Bajer 2:3 (Čupo-Moting14, Sane 29 - Brandt 54, Belarabi56, Ćićarito 60)

Nedjelja

Borusija M. - Hofenhajm (15.30 h)

Ajntraht - Majnc (17.30 h)

Petak

Hamburger - Verder 2:1

Bonus video: