Bajern na "Marakani", Dinamo u Milanu traži evropsko proljeće, Murinjo opet na najvećoj sceni

Peto kolo Lige šampiona - Crvena zvezda čeka bavarskog velikana, Juve protiv Atletika, Real - PSŽ
1311 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Bajerna u Beogradu, Foto: AP
Fudbaleri Bajerna u Beogradu, Foto: AP

Bajern je povezao tri pobjede od kada je Niko Kovač napustio klub, a Hansi Flik spremno preuzeo tim koji je prepun zvijezda i sujete i bez dileme popravio stvari.

Da li je bavarski gigant preživio krizu - pokazaće večerašnji meč protiv Crvene zvezde u Beogradu, koji je u svakom slučaju mnogo bitniji srpskom šampionu.

Jer, Bajern je nakon četiri kola u grupi B završio sve oko plasmana u osminu finala, a Zvezda, iako autsajder, ima male šanse pošto je dva kola prije kraja na minus četiri u odnosu na drugoplasirani Totenhem. Pod uslovom, naravno, da sruši giganta iz Minhena.

- Bajern je vratio identitet, ponovo melje protivnike i biće nam mnogo teško - rekao je trener „crveno-bijelih” Vladan Milojević.

Ako drugo mjesto nije realnost za Zvezdu, onda je bitka za treće mjesto i nastavak sezone u Ligi Evrope ostvariva misija. Zvezda trenutno ima dva boda više od Olimpijakosa, koji gostuje Totenhemu, i kojeg je savladala u Beogradu. U posljednjem kolu mu i gostuje u Pireju.

- Ne bavimo se kalkulacijama, jer nikada nije dobro baviti se njima. Prvo da se nadmećemo s Bajernom, pa ćemo vidjeti - kazao je Milojević.

A Žoze Murinjo se vraća u evropsku elitu. Sada će se kao menadžer Totenhema prvi put predstaviti navijačima Sparsa na svom stadionu. Pobjeda bi značila i plasman među 16 najboljih, bez obzira na to kako se završi duel Zvezde i Bajerna.

- Želim da budemo za nijansu bolji nego protiv Vest Hema - istakao je Portugalac. BJELICA PRED ATALANTU: IDEMO TEŽIM PUTEM

Dinamo je u prošlom kolu propustio veliku šansu protiv Šahtjora u Zagrebu (3:3), ali i dalje ima prostora da vjeruje u nokaut fazu. Sada gostuje Atalanti, remijem bi osigurao makar proljeće u Ligi Evrope, ali „modri” imaju veće ambicije.

- Ispada da smo odlučili da idemo težim putem. Sada nas čeka jaka Atalanta, agresivna... Moramo da budemo fokusirani - rekao je trener Nenad Bjelica.

Dva kola prije kraja Dinamo dijeli drugo mjesto sa Šahtjorom - imaju po pet bodova, s tim što su Ukrajinci (koji gostuju Mančester sitiju) bolji u međusobnom skoru.

- I dalje je sve otvoreno - poručio je Bjelica pred duel s ekipom koju je Dinamo deklasirao na „Maksimiru” rezultatom 4:0. DERBIJI U TORINU I MADRIDU

Juventus je u prošlom kolu riješio pitanje plasmana u nokaut fazu, a sada želi da potvrdi prvo mjesto protiv Atletiko Madrida, najvećeg konkurenta u grupi. Italijanski šampion ima tri boda više od „kolćonerosa”, pobjedom bi otklonio sve dileme oko prve pozicije.

- Fokusirani smo na ovaj meč, jer znamo koliko može da donese prvo mjesto - kaže trener „stare dame” Mauricio Sari.

Sa Kristijanom Ronaldom ili bez njega - jedna je od Sarijevih dilema pred ovaj duel.

- Ronaldo je trenirao s ekipom, ali moramo da budemo oprezni - rekao je Sari i ponovio da je u dobrim odnosima sa Portugalcem.

I Atletiko (bez povrijeđenog Stefana Savića) pobjedom bi riješio pitanje plasmana, pošto Lokomotiva i Bajer imaju po četiri boda manje pred međusobni duel u Moskvi.

Okršaj Reala i Pari Sen Žermena u Madridu i nema neki poseban značaj. PSŽ je prošao, ima sve četiri pobjede i gol-razliku 10:0, tim Zinedina Zidana je na minus pet. Zidan se pred derbi osvrnuo na staru želju - Kilijana Mbapea.

- Mbape je zaljubljen u Madrid? Zaljubljen sam i ja u njega, baš zaljubljen, i to odavno - rekao je Zidan.

15 golova postigao je Bajern u prva četiri kola i najefikasniji je tim grupne faze Lige šampiona. Totenhem se upisao 13 puta, Salcburg 12, Mančester siti 11, PSŽ, Ajaks i Liverpul po 10...

Bonus video: