Bajern obezbijedio 24. titulu

Bavarci su pobijedili Hertu sa 3:1, za trofej im je večeras bio dovoljan i bod, ali ovaj Bajern ne umije da igra na remi, pogotovo u ligi u kojem je za klasu ispred svih
89 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 21:22h

Bajern nije pogriješio u Berlinu, pa je sedam kola i oko 45 dana prije kraja prvenstva zvanično odbranio titulu šampion Njemačke.

Bavarci su na Olimpijskom stadionu pobijedili sa 3:1, za trofej im je večeras bio dovoljan i bod, ali ovaj Bajern ne umije da igra na remi, pogotovo u ligi u kojem je za klasu ispred svih.

Zato je u Berlinu već u prvih 15 minuta stvorio pet velikih prilika od kojih su dvije krunisali Toni Kros i Mario Gece i tada je sve bilo riješeno.

Herta je kasnije reagovala samo zato što je Bajern smanjio tempo, Adrijan Ramos je iskoristio penal za 1:2, ali je dileme oko trijumfa otklonio Frank Riberi perfektnim lobom nakon asistencije Gecea. Bajernu je ovo 24. Salatara u istoriji, druga uzastopna, ali Pepa Gvardiolu i sve u Bavarskoj tek sada čeka ono pravo - pokušaj da se odbrani Liga šampiona.

Borusija i Šalke su u derbiju Rura odigrali bez golova u Dortmundu, a bitnu pobjedu u borbi za opastanak je upisao Braunšvajg (savladan je Majnc sa 3:1).

Volfsburg nije imao problema protiv Verdera u Bremenu (3:1).

Galerija

Bonus video: