Bajern ponovo bolji od Barse

Bajern je slavio sa 2:0, nakon što su mreže zatresli Filip Lam u 14. minutu i Mario Mandžukić u 87.
1 komentar(a)
Mario Mandžukić, Đerar Pike, Foto: Beta/AP
Mario Mandžukić, Đerar Pike, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.07.2013. 20:37h

Poput polufinalnog duela u Ligi šampioan ove godine na "Alijanc areni", prvak Evrope Bajern je očitao novu fudbalsku lekciju Barseloni. Izabaranici Pepa Gvardiole su učinilI da Mesi i drugovi koje je vodio Đordi Roura izgledaju smiješno pred prepunom "Alijanc arenom" ,iako je prosječna cijena karte u prijateljskom duelu bila 230 eura.

Bajern je slavio sa 2:0, nakon što su mreže zatresli Filip Lam u 14. minutu i Mario Mandžukić u 87. Bajern je poveo zahvaljujući sjajnom prodoru Franka Riberija, a kapiten Lam je za malo bio brži od Maskerana i ubacio je loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je hrvatski reprezentativac tokom akcije u kojoj je stalno stajao u ofsajdu, ali samo do završnog pasa i rutinski je pogodio mrežu za zasluženu pobjedu Bavaraca. Barselona je igrala bez nekoliko standardnih igrača, ali i bez novog trenera Herarda Martina, tako da je ekipu vodio pomoćnik Roura. On je u drugom poluvremenu promijenio kompletnu ekipu. Gvardiola je sa Barselonom osvojio sve trofeje, a onda je pauzirao godinu dana i ovog ljeta je preuzeo Bajern.

Bonus video: