Bajern se ne zaustavlja, remi u Leverkuzenu

Bavarci upisali treću pobjedu zaredom u šampionatu uz pečat sjajnog napadača koji je postigao tri gola
0 komentar(a)
Bajern, Foto: REUTERS
Bajern, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.08.2011. 15:49h

Bajern je počeo da se poigrava i sada već partije koje pružaju Bavarci liče na one koje se traže od šampionskih ekipa - velikan iz Minhena je deklasirao Kajzerslautern u gostima (3:0) i upisao treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu, a 5. u sezoni.

I, naravno, kada Bajern postiže golove tu je nenadmašan Mario Gomes - na "Fric Valteru" je postigao tri - prvi iz penala, drugi je prikucao nakon što mu je golman odbranio jedanaesterac, a treći na asistenciju Tomasa Milera.

"Bajern igra onako kako želim. Posebno me raduje što smo cijeli meč kontrolisali, nismo dozvolili protivniku da nam napravi probleme", rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes.

I dok je Bajern u seriji, Borusija je još jednom odigrala neriješeno. Ipak, bod u Leverkuzenu (0:0) i nije neuspjeh, pogotovo što su „farmaceuti” u većem dijelu meča bili bolji tim."I jesam i nisam zadovoljan, iako kao šampioni u svakom meču idemo da pobijedimo", kazao je trener „milionera” Jirgen Klop.

Keln je priredio iznenađenje u Hamburgu, iako je domaćin sve do 84. minuta vodio sa 3:2. "Jarčevi" su, međutim, preokrenuli u samom finišu golovima Klemensa i Mekene. Hamburger ni nakon četiri kola nema trijumf (tri poraza i remi).

Frajburg je počistio Volfsburg (3:0) i nanio mu treći poraz u sezoni.

Rezultati

Frajburg - Volfsburg 3:0

Bart 30, Jendrišek 40, Makijadi 59.

Hamburger - Keln 3:4

Petrić (penal) 11, Rajković 59, Son 62 - Čihi 21, Novaković 49, Klemens 84, Mekena 88.

Hofenhajm - Verder 1:2

Firmino 37 - Arnautović 38, Rozenberg 83.

Kajzerslautern - Bajern 0:3

Gomes (penal) 37, 55, 69.

Nirnberg - Augsburg 1:0

Esvejn 76.

Bajer - Borusija D. 0:0

Juče

Herta - Štutgart 1:0

Sjutra

Hanover - Majnc

Šalke - Borusija M.

Bonus video: