Bajern siguran sa Minsterom, devet golova Hofenhajma

Pep Gvardiola je ozbiljno shvatio ovaj meč, nastupio je sa skoro istim sastavom kao protiv Borusije u Superkupu
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2014. 19:53h

Bajern je primio gol od trećeligaša Minstera, ali problema u prvom kolu nije bilo - aktuelni osvajač je u Vestfaliji pobijedio sa 4:1.

Pep Gvardiola je ozbiljno shvatio ovaj meč, nastupio je sa skoro istim sastavom kao protiv Borusije u Superkupu, i već nakon pola sata igre Bavarci su imali dva gola prednosti (strijelci Mario Gece i Tomas Miler).

U nastavku su pogodili David Alaba i Klaudio Pizaro, a Gvardiola može da bude zadovoljan što je dobio opciju više u odbrani - čitav meč je nakon teške povrede koljena odigrao Holger Badštuber i bio je na terenu prvi put od decembra 2012.

Minster je u 88. minutu iz penala preko Kronea postavio konačan rezultat...

I Bajernov gradski rival Minhen 1860 je izborio plasman u drugo kolo poslije trijumfa protiv Holšten Kila sa 2:1, dok je Verder prvi put prošao prvo kolo nakon tri godine.

Klub sa „Vezera” je tek poslije produžetaka pobijedio amatere Ilertisena sa 3:2, a prvi gol za sastav Robina Duta dao je krilni napadač iz BiH Izet Hajrović.

Najubjedljiviju pobjedu na startu Kupa je ostvario Hofenhajm - „stradao” je četvrtoligaš Paloma (9:0), a pet golova za bundeligaša postigao je napadač Sven Šiplok.

Bonus video: