Bajern siguran, Volfsburg poražen nakon tri i po mjeseca

2 komentar(a)
Augsburg, Foto: Beta/AP
Augsburg, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.03.2015. 19:35h

Velika serija nepobjedivosti Volfsburga, koja je trajala još od 27. novembra prošle godine, završena je na mjestu gdje je malo ko očekivao - na "SGL areni" u Augsburgu.

Domaćin je nadigrao i savladao „vukove” sa 1:0, i to nakon što je golman gostiju Dijego Benaljo odbranio penal Tobijasu Verneru. Ipak, odbijenu loptu Švajcarca je u mrežu sproveo Dominik Kor.

Tako je klub iz grada Folskvagena poražen nakon 15 utakmica u svim takmičenjima u kojima je upisao 11 trijumfa i četiri remija... "Zaslužili smo ovaj poraz, jer nismo bili dobri kao obično. U svemu tome ima i zasluge protivnika, ali prije svega gledamo sebe i činjenica je da smo bili neubjedljivi", rekao je trener Volfsburga Diter Heking.

Poraz Volfsburga iskoristio je Bajern i ponovo pobjegao na dvocifrenu razliku (plus 11).

Bavarci su nakon preokreta savladali Hanover u gostima sa 3:1 golovima Ćabija Alonsa iz slobodnog udarca, te Tomasa Milera koji se upisao dva puta.

Za šampiona je loše počelo, primio je gol iz kontranapada poslije loše intervencije Dantea, ali je Španac samo tri minuta nakon pogotka poravnao iz spornog faula na ivici kaznenog prostora.

U drugom dijelu je, međutim, sve došlo na svoje mjesto - Miler je prvo sa bijele tačke poslije prekršaja na Robertom Levandovskim, a onda i glavom na centaršut Franka Riberija potpisao trijumf...

Borusija iz Dortmunda nije mogla da osvoji više od boda u Hamburgu (0:0)...

"Bod iz ove utakmice je dobra stvar, rekao bih čak i veoma pozitivan. Sve ostalo je bilo samo solidno", kazao je trener Borusije Jirgen Klop.

Šalke je dobro reagovao poslije poraza od "milionera" u derbiju Rura prošle subote - "kraljevsko-plavi" su kod kuće bili bolji od Hofenhajma sa 3:1.

Rezultati

Augsburg - Volfsburg 1:0 (Kor 64)

Frajburg - Verder 0:1 (Di Santo 35)

Hamburger - Borusija D. 0:0

Hanover - Bajern 1:3 (Kijotake 25 - Alonso 28, Miler (penal) 61, 72)

Šalke - Hofenhajm 3:1 (Fuhs 12, Majer 41, 53 - Foland 73)

Majnc - Borusija M. 2:2 (Gajs 73, Okazaki 77 - Rafael 27, 67).

Nedjelja

Keln - Ajntraht

Paderborn - Bajer

Petak

Štutgart - Herta 0:0

Bonus video: