Bajern silovit, sjajan start "vukova", a"zeleni" slavili u nadoknadi

Uz Volfsburg i Verder je kao gost slavio danas u popodnevnom terminu u Bundeslige - "zeleni" u šestom minutu nadoknade, golom iz slobodnog udarca mladog kosovskog fudbalera Milota Rašice
0 komentar(a)
Verder, Foto: Reuters
Verder, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2018. 18:40h

Bajern jednostavno zna šta hoće - sedmu uzastopnu titulu prvaka Njemačke! Izabranici Nika Kovača su deklasirali u Štutgartu domeće "švabe", koje uprkos respektabilnom sastavu nijesu supjeli d ašutnu u okvir gola kapitena Bajerna, Manuela Nojera.

Sa druge strane, razlog za samo tri primljena gola Štutgarta je sjajni Ron Robert Ciler, koji je dokazao da je sjajan golman. "Švabe" nisu izvele nijedan korner i nisu bili ni blijeda sjenke ekipe koja je u posljednjih 14 utak,mica prethdone sezone doživjela samo poraz.

Ovu sezonu su izabranici Tajfuna Korkuta počeli očajno, jer su nakon eliminacije u Kupu Njemačke od trećeligaša Hanze, izgubili oba startna prvenstvena duela.

Startna pobjeda nad Šalkeom nije bila slučajna, pošto je Volfsburg dobio i drugi uzastopni derbi. I to na gostovanju Bajeru sa ubjedljivih 3:1.

"Vukovi" su najavili da će se ova sezona umnogome razlikovati od dvije posljednje kada su strahovali za opstanak. Uz Volfsburg i Verder je kao gost slavio danas u popodnevnom terminu u Bundeslige - "zeleni" u šestom minutu nadoknade, golom iz slobodnog udarca mladog kosovskog fudbalera Milota Rašice.

Hofenhajm je do tri boda došao kao domaćin.

Dva preostala duela su završena sa identičnih 1:1.

Juče je Borusija Dortmund odigrala bez golova u Hanoveru, dok aktuelni šampion Bajern večeras gostuje u Štutgartu.

Rezultati:

Augsburg - Borusija M. 1:1 (Gregorič 12 - Plea 68)

Bajer - Volfsburg 1:3 (Bejli 24 - Ozkan (autogol) 36, Vegorst 55, Stefen 60)

Ajntraht - Verder 1:2 (Haler 49 - Osako 21, Rašica 90+6))

Hofenhajm - Frajburg Salai 3:1 (Salai 50, 63, Kramarić 90+4 - Hajnc 36)

Nirnberg - Majnc 1:1 (Isak 48 - Mateta 25)

Štutgart - Bajern 0:3 (Gorecka 37, Levandovski 67, Miler 76)

Bonus video: