Dortmund prvi na polusezoni, Bajern silovit u Hanoveru

Borusija Dortmund je jesenji prvak u Bundesligi, Bajern u najboljoj igri ove sezone slavio u Hanoveru i iskoristio je remi Borusije Menhengladbah u Hofenhajmu da je sustigne na drugoj poziciji
197 pregleda 1 komentar(a)
Robert Levandovski je postavio konačnih 4:0, Foto: FABIAN BIMMER, FABIAN BIMMER
Robert Levandovski je postavio konačnih 4:0, Foto: FABIAN BIMMER, FABIAN BIMMER
Ažurirano: 15.12.2018. 17:41h

Borusija Dortmund je, dva kola prije kraja jesenjeg dijela, obezbijedila prvo mjesto na polusezoni Bundeslige, pošto je na "Vestfalenu" sa 2:1 dobila Verder. Pako Alkaser je u 20. minutu glavom pogodio mrežu za 11. gol i prvo mjesto na listi striejlaca, ali tek drugi kao starter. Sedam minuta kasnije Marko Rojs je krunisao golom (10. u prvenstvu) lijepu asistenciju engleskog tinejdžera Džejdona Sanča, da bi u 35. minutu Maks Kruze prepolovio prednost.

Ipak, to je bio i krajnji rezultat, pošto je VAR zbog ofsajda poništio gol Mariju Geceu u šestom minutu nadoknade. Dortmund ima devet bodova prednosti nad imenjakinjom iz Menhengladbaha i Bajernom.

Bajern je ubjedljivo slavio u Hanoveru u 15. kolu Bundeslige, i iskoristio je remi Borusije Menhengladbah u Hofenhajmu da je sustigne na drugoj poziciji.

Obje ekipe imaju po 30 bodova, devet manje od lidera, Borusije Dortmund. Bajern je golom Kimiha već u 2. minutu došao u prednost, koju je u 29. udvostručio Alaba. U nastavku su pogađali Gnabri u 53. i Poljak Robert Levandovski, koji je sjajnim golom glavom postavio konačnih 4:0 u 62. minutu.

Novajlija u ligi, Fortuna Diseldorf je kući pobijedila Frajburg (1:0) i prvi put od starta prvenstva je izvan zone ispdanja. Tačnije, na 16. je mjestu koje garantuje baraž za ostanak u najjačoj ligi Njemačke.

Štutgart je kući nakon preokreta slavio protiv Herte (2:1) , dok je Augsburg pred svojom publikom remizirao sa Šalkeom (1:1)

Bonus video: