Bajern srušio Real, Gomes pogodio u 89.

Bavarci slavili sa 2:1, a gol odluke dao je Mario Gomes minut prije kraja regularnog dijela...
0 komentar(a)
Gomes, Foto: Beta/AP
Gomes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.04.2012. 21:05h

Bajernov san o finalu na svojoj „Alijanc areni” je odjednom postao realan, najave Franca Bekenbauera i ostalih velikana iz Bavarske da Real „nije s Marsa” odjednom su dobile na težini - njemački tim je slavio sa 2:1 u prvom meču polufinala nakon što je nadigrao velikog protivnika i upozorio Žozea Murinja.

Portugalac je, naime, u ovoj utakmici odustao od napadačke igre kojom je Real oduševljavao ove sezone, a kazna je stigla u 89. minutu - Filip Lam se poigrao sa Samijem Kedirom po desnoj strani, centrirao, a Mario Gomes unio i Alvara Arbelou i loptu u mrežu...

Real je do tog trenutka imao situaciju kakvu je želio, ali se Bajern nije zadovoljio mršavim remijem, pa se naredne srijede očekuje novi spektakl, ovog puta u Madridu.

"Nismo trebali da izgubimo, primili smo drugi gol ni sam ne znam kako. Ipak, nije mi se svidjela igra u drugom poluvremenu", rekao je Murinjo.

Ipak, Real sada zna da šale više nema, a Murinju je postavljeno pitanje da li je Bajernu prednost što se praktično više ne bori za titulu u prvenstvu, što nije slučaj sa Realom.

Bolje je što smo u ovakvoj situaciji, želimo da osvojimo Primeru. Možda nam to ne odgovara u ovom trenutku, ali je bolje tako...”, kazao je Murinjo.

Pasivni Real, gol Riberija kao opomena

Gosti su bili spremni da pate u defanzivi, a Murinjo je već poslije 17 minuta morao da se hvata za glavu.

Odbrana je loše bila postavljena poslije prekida, a Frank Riberi je opalio po lopti i savladao Ikera Kasiljasa.

Specijalni se nije kockao ni u nastavku, ali je jednu kontru njegov tim pretvorio u gol, nakon što je Kristijano Ronaldo spojio s golom Mesuta Ozila. To, međutim, nije promijenio stvari na terenu.

Real je poslije tog gola morao da bude agresivniji. Ali ne, opredijelio se da igra na sigurno... To je bilo pogrešno”, napisao je „As”.

Nije ovaj poraz tragičan, iako ga nismo očekivali. Imajte u vidu da je Bajern veliki tim, nikom nije lako u Minhenu”, rekao je Kasiljas.

Bajern je večeras položio ispit, pa je Jup Hajnkes poslije meča (jednako kao i poslije gola Gomesa) sijao od zadovoljstva.

Rekao sam da možemo da igramo s Realom. Pobijedili smo velikog protivnika, ali znamo da nas tek sada čeka veliki posao u Madridu. Ipak, definitivno je da želimo da idemo u finale”, kazao je Hajnkes.

Pečat na veliku pobjedu je morao da stavi nezaobilazni Gomes”, istakao je njemački „Bild”.

"KRALJEVI" izgubili meč i - opremu!

Realovi igrači se iz Minhena vraćaju poraženi, ali i bez kopački - juče tokom dana je na „Alijanc areni” ukradeno sedam pari, kao i nekoliko dresova.

Marka” je objavila da su tri para kopački pripadala Kristijanu Ronaldu, a po dva Karimu Benzemi i Mesutu Ozilu.

Iz Bajerna nije stiglo nikakvo saopštenje ovim povodom, a „Marka” piše da je Real o svemu obavijestio delegate UEFA.

Bilo je šta je bilo, ne želimo da se osvrćemo na to”, istakao je sportski direktor Reala Emilio Butragenjo, a onda prokomentarisao poraz.

Nije ovo loš rezultat. Ne bi valjalo da smo izgubili, na primjer, sa 1:0”, dodao je legendarni as „kraljveskog kluba”.

BAJERN - REAL MADRID 2:1

Minhen - Stadion „Alijanc arena”. Gledalaca: 66.000. Sudija: Hauard Veb (Engleska). Strijelci: Riberi u 17. i Gomes u 89. za Bajern, a Ozil u 53. minutu za Real. Žuti kartoni: Badštuber, Roben, Lam (Bajern), Alonso, Koentrao, Di Marija, Ramos, Iguain, Marselo (Real Madrid).

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba -Luiz Gustavo, Švajnštajger (Miler) - Roben, Kros, Riberi - Gomes.

Real (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Koentrao - Alonso, Kedira - Di Marija (Granero), Ozil (Marselo), Ronaldo – Benzema (Iguain).

Bonus video: