Bajern vjeruje Fliku i čeka odgovor Gvardiole

Ako katalonski trener odluči da na kraju sezone napusti Mančester siti, realna je opcija da se nakon četiri godine vrati u Minhen
1506 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters

Bajern traži trenera nakod odlaska Nika Kovača, Pep Gvardiola je nedorečen kada je u pitanju budućnost u Mančester sitiju - postoji li mogućnost da bavarski velikan i katalonski trener opet sarađuju?

Njemački mediji su sigurni da ta opcija postoji, da čak nije ni nerealna, jer su i čelnici Bajerna i sam Gvardiola više puta posljednjih godina pokazali da su ostali u odličnim odnosima.

U Minhenu nemaju dilemu da ovog puta greške s trenerom ne smije da bude, pa je sve izvjesnije da će Hansi Flik, koji vodi ekipu od kada je otišao Kovač, ostati na klupi do kraja sezone, a da će klub na miru u mjesecima koji predstoji tražiti najbolje rješenje.

Žoze Murinjo je jedna od opcija, kao i Tomas Tuhel i Maurisio Poketino, ali u Bavarskoj se svima najviše dopada ideja sa Gvardiolom, objavio je "Bild".

U slučaju povratka Gvardiole, bila bi to pobjeda i za Bajern i za njemački fudbal. Ako Bajern želi da dominira u posjedu, nema bolje opcije od Pepa - rekao je legendarni Lotar Mateus.

Izgleda da sve zavisi od Gvardiole i toga da li je spreman da stavi tačku na misiju u Sitiju, koja traje od 2016. Gvardiola je između ostalih trofeja osvojio dvije titule prvaka Engleske, ali baš kao u Bajernu (u kojem je tri sezone zaustavljan u polufinalu Lige šampiona) nije napravio pokak na evropskoj sceni.

O mogućem povratku Gvardiole u Minhen je pričao i Manuel Nojer:

"Prvi put čujem za to. Flik je prethodnih dana odradio dobar posao na treninzima i utakmicama, ali klub je taj koji će odlučiti u svakom slučaju", istakao je Nojer.

Gvardiola je u maju produžio ugovor sa "građanima" do 2021, a ako kaže "ne" Bajernu sve je izvjesnije da će se gigant sa "Alijanc arene" okrenuti Tuhelu, koji je trenutno na klupi Pari Sen Žermena.

Bonus video: