Bajernova petarda Borusiji u Superklasiku, Obamejang stiže i ruši rekorde

Bajern je demonstrirao silu u još jednom derbiju. Nakon Volfsburga na "Alijanc areni" "petarda" je pukla i Borusiji Dortmund u 93. Superklasiku (5:1)
3 komentar(a)
Bajern-Borusija, Foto: Reuters
Bajern-Borusija, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2015. 17:45h

Bajern je demonstrirao silu u još jednom derbiju. Nakon Volfsburga na "Alijanc areni" "petarda" je pukla i Borusiji Dortmund u 93. Superklasiku (5:1). Meč će u anale ući i po rekordu napadača Borusije Dortmund, Pjer Emerika Obamejanga. Gabonac je pogodio za "milionere" i u osmoj uzastopnoj utakmici od starta sezone i popravio je lični i rekord Bundeslige.

Bajern je poveo preko Tomasa Milera koji je iskoristio odličan pas Boatenga, ali i loše postavljenu odbranu gostiju u 26. minutu. Isti igrač je bio precizan i sa penala, koji je nesmotreno i bez potrebe skrivio Mhitarjan nad Daglasom Kostom.

Obamejang je nadu gostioma vratio samo minut kasnije, nakon sjajne akcije Borusije.

Početkom nastavka Levandovski je iskoristio novu grešku odbrane i golmana "milionera", da bi u 58. minutu nakon još jedne kontre bivšeg tandema Borusije, Levandovski pogodio na asistenciju Gecea. Konačan rezultata postavio je upravo Gece

U drugom duelu koji je počeo u 17.30 sati Bajer i Augsburg su postigli po gol. Gosti su na "Baj areni" poveli autogolom golmana Lena u 12. minutu, dok je Bajer izjednačio u 39. minutu golom Belarabija. "Farmaceuti" u nastavku nijesu mogli do pobjede, a najbolju šansu, penal, nije iskoristio Džalhanoglu.

Nije senzacija da Keln pobijedi Šalke u Gelzenkirhenu, ali jeste da to uradi sa tri gola razlike.

"Jarčevi" su kažnjavali greške "kraljevsko-plavih", koji su držali loptu i pokušavali da dođu do pogotka.

Ipak, u posljednjem minutu prvog poluvremena Keln je iskoristio izlazak Šalkea sa velikim brojem igrača na polovini gostiju. Bitenkur je osvojio loptu i pasom od preko 40 metara lansirao Modesta, koji je sjajno pogodio sa 15-ak metara iskosa sa desne strane.

U nastavku su gosti kaznili još dvije loše reakcije odbrane Šalkea, prvo Gerhart u 80, a potom i Coler u 84. minutu, nakon još jedne odlične kontre.

Uprkos porazu Šalke će ostati na 3. mjestu, ali je Keln sada prišao vrhu tabele i nalazi se na petoj poziciji.

Rezultati 8. kola

Šalke - Keln 0:3 (Modest 45, Gerhart 80, Coler 84)

Bajer - Augsburg 1:1 (Belarabi 39 - Leno (autogol) 12)

Bajern - Borusija D. 5:1 (Miler 26, (penal) 35, Levandovski 46, 58, Gece 66 - Obamejang 36)

Subota

Borusija M - Volfsburg 2:0 (Nortvajt 75, Traore 79)

Herta - Hamburger 3:0 (Kalu 17, Ibišević 76, 79)

Ingolštat - Ajntraht 2:0 (Gros 78, Leks 84)

Hanover - Verder 1:0 (Sane 55)

Hofenhajm - Štutgart 2:2 (Foland 33. penal, 77 - Kliment 64, Verner 90)

Petak

Darmštat - Majnc 2:3

Bonus video: