Bakić u Belenensešu do kraja sezone: Prijaće mi ova promjena

"Pozvao me trener Hulio Velaskes lično, što je umnogome uticalo na to da prihvatim ponudu", kaže Bakić nakon prelaska u klub koji je jesenas igrao Ligu Evrope, i to u grupi sa Fiorentinom
4 komentar(a)
Bakić, Foto: Beta/AP
Bakić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.01.2016. 23:06h

Crnogorski reprezentativac Marko Bakić igraće do kraja sezone u portugalskom Belenensešu, kao pozajmljen igrač Fiorentine.

Tim iz Lisabona nastupao je jesenas grupnoj fazi Lige Evrope, i to baš u grupi sa Fiorentinom.

Teška povreda koljena jesenas je odvojila 22-godišnjeg Budvanina pet mjeseci od terena, onemogućila mu da se bori za mjesto u timu „viole”.

Nakon oporavka i razgovora sa trenerom Paulom Souzom Bakić je odlučio da ode na pozajmicu, odakle baš Portugal?

"Souza mi je rekao da sam odlučim gdje ću nakon pauze od pet mjeseci, a ja želim da igram, kako bih se prije svega vratio u reprezentaciju, jer mi je nastup za nacionalnu selekciju praktično sve u životu. Nazvao me je terener Belenenseša Hulio Velaskes lično, što je umnogome uticalo na to da prihvatim ponudu".

Nakon Torina, Fiorentine i pozajmice u Speciji, Bakić mijenja zemlju i ligu.

"Imam neki osjećaj da će mi prijati promjena. Kao nikada do sada mislim da je ovo pravi potez, možda i ključni u mojoj karijeri. Imaću veliku minutažu u ekipi koja je igrala Ligu Evrope, a sada je rezultatski rasterećena jer se nalazi u sredini tabele", zaključuje Bakić, koji će u nedjelju biti predstavljen kao novi igrač lisabonskih „plavih”.

Bonus video: