Bakrač: Rekord bi nam značio, ali se ne opterećujemo

Ako do 8. minuta ne prime gol, fudbaleri Rudara srušiće rekord Grblja iz sezone 2012/13 po broju uzastopnih minuta u kojima nisu primili gol (845). Golmanu Vladanu Giljenu nedostaje 23 minuta da stigne Miletu Radulovića
55 pregleda 0 komentar(a)
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2017. 10:06h

Ako do 8. minuta današnjeg duela sa Rudarom u Pljevljima ne prime gol, fudbaleri Sutjeske srušiće učinak Grblja i postaviti novi rekord u samostalnoj Crnoj Gori po broju uzastopnih minuta bez primljenog gola (845).

Ako do 23. minuta meča pod Golubinjom ne bude vadio loptu iz mreže, golman Nikšićana Vladan Giljen prevazići će učinak Milete Radulovića, tadašnjeg golmana Grbalja, iz sezone 2012/13 (takođe 845).

Zasluga cijelog tima

Odakle ova razlika? Giljen nije branio baš svaki minut za Sutjesku u prethodnih devet mečeva, u kojima je mreža Sutjeske mirovala - upravo na prošlom meču sa Rudarom, prije devet kola, odmijenio ga je Marko Radović u finišu (15 minuta).

Kako god, mreža tima Nikole Rakojevića miruje već devet utakmica, ukupno 838 minuta. Sjajan učinak može da se računa kao Giljenov (823), ali jednake zasluge za njega ima kompletna ekipa Sutjeske, na čelu sa odbranom, koju predvodi Miloš Bakrač.

"Znači nam puno što već devet utakmica nismo primili gol, zasluga je to cijele ekipe, ne samo nas odbrambenih fudbalera, poznato je da u modernom fudbalu odbrana počinje od napadača. Pokušaćemo da oborimo rekord, kada smo već tako blizu, iako se ne opterećujemo", ističe Bakrač.

Broje se titule, trofeji, pa tek onda rekordi, zato se ambicije Nikšićana na gostovanju Rudaru neće završiti u 8, niti u 23. minutu.

"Želimo da nastavimo seriju pobjeda, zapravo da se opet vratimo pobjedama, nakon ispadanja u Kupu. Neće biti lako, uvijek je teško bilo protiv Rudara u Pljevljima", dodaje Bakrač.

Četiri kola prije kraja prve polusezone Nikšićani imaju 11 bodova više od Budućnosti. Iako je mnogo do maja, svaka nova pobjeda dodatno približava Sutjesku krajnjem cilju.

"Ne potcjenjujemo prednost koju imamo, ali smo i sa druge strane mnogo obazrivi. Pa mi smo prošle sezone na proljeće imali 21 bod manje od Budućnosti, pa smo je zamalo prestigli. Jesenja titula neće doći u pitanje, ali daleko je do kraja", zaključuje Bakrač.

Rudar će pokušati da zaustavi Sutjesku, ali i popravi razočaravajući bodovni saldo nakon 15 kola (svega 16 bodova, za mjesto u zoni baraža za ispadanje).

"Sutjeska je jedina ekipa koja nas je nadigrala ove sezone, u revanšu osmine finaka Kupa. U svim ostalim mečevima bili smo barem ravnopravni sa rivalima, iako to tabela ne pokazuje - nešto nam je nedostajalo, čak i sreća, jer smo neke mečeve gubili iz jednog šuta na gol. Vjerujem da će se to promijeniti, i da će već od današnjeg meča početi naša pozitivna priča", kaže vezista Rudara Predrag Brnović, koji će nositi kapitensku traku u odsustvu suspendovanog Radula Živkovića.

Budućnost želi da se odblokira na strani

Izuzetno loš bilans u gostima za tim koji ima tako visoke ambicije (samo jedna pobjeda na sedam mečeva, uz tri poraza), Budućnost zatiče pred dva vezana gostovanja - danas u Petrovcu i naredne subote protiv Kom Eurozox-a.

Može li ekipa Dragana Kažića da se odblokira na strani? Od odgovora na to pitanje zavisi i put Sutjeske ka tituli. Da li će se Nikšićani prošetati ili ne...

"Petrovac je tvrda ekipa koja igra dobro svom terenu, a u posljednje četiri utakmice nije primila gol. Ukoliko Budućnost bude igrala na nivou trenutnih partija koje pružamo, pobjeda neće doći u pitanje. Motivisani smo i želimo da se iz Petrovca vratimo sa tri boda", kaže Darko Nikač, napadač Podgoričana.

Grbalj ima šansu da ostane na 3. mjestu, nakon današnjeg meča sa Iskrom u Radanovićima. Zeta, koja sa Grbljanima dijeli treću poziciju, u nedjelju gostuje Mladosti.

PAROVI

Subota

Rudar - Sutjeska (13 h, TV Arenasport)

Petrovac - Budućnost (13)

Grbalj - Iskra (13)

Dečić - Kom Eurozox (13)

Nedjelja

Mladost - Zeta (13, TVCG)

Bonus video: