"Baksuzno" pismo: Nakon molbe malog navijača Junajteda, Liverpul je počeo da gubi

Prije 15 dana mali Dara Karli je poslao iskreno pismo Jirgenu Klopu, u kome je, kao navijač Junajteda, zamolio Njemca da njegov tim malo uspori
4338 pregleda 1 komentar(a)
Klop, Foto: AP
Klop, Foto: AP

Fudbaleri Liverpula doživjeli su tri poraza u posljednja četiri meča - izgubili su od Atletika u Ligi šampiona, zatim im je Votford nanio prvi poraz u Premijer ligi, da bi sinoć Čelsi bio bolji u osmini finala FA kupa.

Više ne postoji šansa da "redsi" osvoje tri krune i da obore rekord nepobjedivosti na domaćoj sceni.

A sve je počeo - pismom, odnosno molbom jednog desetogodišnjaka da Liverpul prestane da pobjeđuje.

Prije 15 dana mali Dara Karli je poslao iskreno pismo Jirgenu Klopu, u kome je, kao navijač Junajteda, zamolio Njemca da njegov tim malo uspori.

"Pišem vam kako bih se požalio. Liverpul pobjeđuje previše utakmica. Ako pobijedite još devet utakmica, ostvarićete najbolji niz bez poraza u istoriji. Zbog toga je tužno biti navijač Junajteda. Molim vas da Liverpul sljedeći put izgubi, pustite protivnički tim da pobijedi. Nadam se da sam vas uvjerio da ne osvojite ligu i nikad više ne pobijedite", napisao je tada Dara.

Klop mu je odgovorio da će doći i porazi, ali vjerovatno nije mogao ni da zamisli da će od tog momenta do danas njegov tim izgubiti tri utakmice...

Bonus video: