Balak se 5. juna oprašta od fudbala

Dolazak u Lajpcig potvrdili su trener Reala Žoze Murinjo i prvotimac Bajerna Bastijan Švajnštajger, a Balak očekuje dolazak i selektora Njemačke Joakima Leva
0 komentar(a)
Balak, Foto: Reuters
Balak, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2013. 22:38h

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Njemačke Mihael Balak, koji je u oktobru prošle godine završio karijeru, potvrdio je danas da će 5. juna u Lajpcigu odigrati oproštajnu utakmicu.

Na utakmici će snage odmjeriti ekipa njegovih prijatelja i 11 najboljih svjetskih fudbalera, a cio prihod biće poklonjen u dobrotvorne svrhe.

Dolazak u Lajpcig potvrdili su trener Reala Žoze Murinjo i prvotimac Bajerna Bastijan Švajnštajger, a Balak očekuje dolazak i selektora Njemačke Joakima Leva.

"Naravno da bih volio da igram za obje ekipe, ali o tome će odlučiti moja fizička sprema. Imao sam uspješnu saradnju sa Levom u reprezentaciji, iako je na kraju bilo tenzija", rekao je Balak.

Balak je tokom karijere četiri godine proveo u Bajernu, od 2002. do 2006. godine i u tom periodu osvojio tri titule Bundeslige, tri njemačka Liga kupa i jedan njemački kup.

Poslije toga prešao je u Čelzi za koji je igrao do 2010. godine. Tokom boravka na Stamford Bridžu osvojio je titulu Premijer lige, tri FA kupa, Liga kup i Komjuniti šild. Posljednji klub za koji je igrao je Bajer iz Leverkuzena.

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 98 utakmica i postigao 42 gola. Sa nacionalnim timom stigao je do finala Svjetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, bio treći na SP u Njemačkoj 2006. godine i bio kapiten ekipe koja je 2008. godine poražena od Španije u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Bonus video: