Baloteli plaši Harta

Posljednji put na velikom takmičenju dva tima su se sastala sada već daleke 1990. godine, na Mundijalu u Italiji, kada su “azuri” u meču za treće mjesto slavili 2:1, tek nakon produžetaka
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2012. 18:49h

Klupski drugovi iz Mančester sitija, Džoe Hart i Mario Baloteli, obračunaće se sjutra u Kijevu kada se sastanu Engleska i Italija u jednom od najstarijih (i najrjeđih) klasika evropskog fudbala.

Posljednji put na velikom takmičenju dva tima su se sastala sada već daleke 1990. godine, na Mundijalu u Italiji, kada su “azuri” u meču za treće mjesto slavili 2:1, tek nakon produžetaka.

"Malo je reći da je Mario fantastičan fudbaler. Neće biti lako zadržati ga. Ali, poznajemo ga, što je možda dobra stvar. Poznajem ga ja, poznaje ga i Džoleon (Leskot), koji će se podruditi da ga zadrži što dalje od gola" izjavio je Džoe Hart, golman reprezentacije Engleske.

O Baloteliju je pričao i vezista Engleza Skot Parker, ali ne u tako pozitivnom kontekstu. Nestašni Italijan zaradio je prošle sezone četiri meča suspenzije kada je pogibeljno startovao na igrača Totenhema.

"Nema neraščišćenih računa. To pripada istoriji. To je fudbal i takve stvari se dešavaju. Ja nisam zlopamtilo, ali ne znam da li tako misli Baloteli", kazao je Parker.

U kampu “gordog Albiona” vlada sjajno raspoloženje nakon osvajanja prvog mjesta u grupi. Ali, oduševljenje stanuje i u italijanskom kampu nakon dobrih partija koje su “azuri” pružili u prvoj fazi.

To valjda najbolje govori kakav se sudar sprema na Olimpijskom stadionu.

"Već smo napravili veliki uspjeh, malo je ko očekivao da ćemo osvojiti prvo mjesto u grupi. Mislim da je remi sa Francuskom bio ključan. Željeli smo da dobro startujemo, a kada smo uradili to, dvije pobjede su došle kao posljedica. Sada se spremamo za četvrtfinale i utakmicu u kojoj je sve moguće", izjavio je Hart.

S obzirom na približan kvalitet dvije selekcije, ali i tradiciju, meč Engleza i Italijana lako bi mogao da se završi neriješenim rezultatom. Hart kaže da je spreman za penale, ali ne samo da brani.

"Ako mi selektor bude dozvolio, pucaću penal 100 odsto! Već sada se prijavljujem, ali se iskreno nadam da uopšte neće doći do penala. Osim sudara italijanskog napada i engleske odbrane, biće žestoko i na sredini terena. Danijele de Rosi, vezista “azura”, to je najbolje najavio:

"Igraću protiv svog idola, Stivena Džerarda! Biće mi čast da vodim duele sa njim".

Rođeni Rimljanin otkrio je novinarima svoju neostvarenu želju, da zaigra u Premijer ligi.

"Tokom karijere dobio sam mnogo ponuda da zaigram u Engleskoj. Iako sam i dalje u Italiji, moje mišljenje o Premijer ligi je nepromijenjeno. Volim taj stil fudbala", istakao je De Rosi.

UEFA brani proširenje Eura

U Poljskoj i Ukrajini igra se posljednje Evropsko prvenstvo na kojem učestvuje 16 reprezentacija.

Već od Eura u Francuskoj za četiri godine, na završnici će se nadmetati 24 reprezentacije.

Promjena formata Evropskog prvenstva šansa je za reprezentacije koje igraju rijetko ili nisu igrale na velikom takmičenju, poput Crne Gore.

Odluku u proširenju, koja je u fudbalskim krugovima često osporavana, juče je branio direktor Eura 2012 Martin Kalen.

"Sada je zanimljivo, ali za četiri godine biće još zanimljivije. Ovdje su trenutno najbolje reprezentacije u Evropi, ali zamislite još da igraju Švajcarska, Rumunija, Bugarska, Litvanija, Slovenija, ili možda Škotska", nabrojao je Kalon.

Bonus video: