Balotelijev prvijenac donio tri boda Liverpulu

4 komentar(a)
Mario Baloteli, Foto: Reuters
Mario Baloteli, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2015. 22:10h

Tek u 13. utakmici u dresu Liverpula u Premijer ligi Mario Baloteli je uradio ono zbog čega je doveden.

Italijan je postigao debitantski pogodak u engleskom prvenstvu i ispostavilo se da je on bio dovoljan za tri boda protiv Totenhema (3:2).

Sparsi su na "Enfildu" dva puta stizali prednost domaćina (na golove Lazara Markovića i Stivena Džerarda iz penala odgovarali su Hari Kejn i Musa Dembele), a Super Mario je najbolje ostavio za finiš - u 83. minutu je sa nepunih pet metara lagano matirao Iga Ljorisa nakon što ga je s golom spojio Adam Lalana.

Liverpul je tako nastavio odličnu seriju u ligi, jer nije izgubio već devet utakmica u kojima je ostvario šest trijumfa.

A Arsenal je brzo prebolio poraz u gradskom derbiju od Totenhema i rezultatski se vratio na pravi put.

"Tobdžije" su na "Emirejtsu" savladale Lester sa 2:1 u duelu u kojem su dominirale u prvom, a patile u drugom dijelu i spasavale trijumf.

Loran Košjelni je na asistenciju Mesuta Ozila donio prednost domaćinu u 27. a 14 minuta kasnije Teo Volkot je udvostručio plus.

Teo Volkot (Arsenal)

"Lisice" su, međutim, reagovale u nastavku. Prvo je Hrvat i pojačanje iz Rijeke Andrej Kramarić smanjio, a potom i promašio veliku šansu za izjednačenje kada je potcijenio golmana Davida Ospinu i pokušao da ga lobuje sa 20 metara.

Lester je do kraja napadao, ali je Arsenal izdržao sve nalete...

"Fizički smo bili u velikom padu u drugom poluvremenu. Dobro je da smo izdržali i odbranili prednost. Lester? U pitanju je odlična ekipa, iznenađen sam da je na posljednjem mjestu na tabeli", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Problem za Francuza mogla bi da predstavlja povreda Arona Ramzija, koji je izašao desetak minuta prije kraja.

Hal je savladal Aston Vilu sa 2:0 golovima Nikice Jelavića i novajlije iz moskovske Lokomotive Damea N'Dojea. KPR je bio bolji od Sanderlenda na Stadionu svjetlosti pogocima Liroja Fera i Bobija Zamore.

Rezultati

Arsenal - Lester 2:1 (Košjelni 27, Volkot 41 - Kramarić 61)

Hal - Aston Vila 2:0 (Jelavić 22, N'Doje 74)

Sanderlend - KPR 0:2 (Fer 17, Zamora 45+1)

Liverpul - Totenhem 3:2 (Marković 15, Džerard (penal) 53, Baloteli 83 - Kejn 26, Dembele 61)

Srijeda

Čelzi - Everton

Mančester j. - Barnli

Stouk - Mančester siti

Sautempton - Vest Hem

Kristal Palas - Njukasl

VBA - Svonsi

Bonus video: