Banat bolji od Sutjeske

Sutjeska je povela u sedmom minutu preko Andrije Pejovića, dok su u nastavku Nikšićani prokockali nekoliko dobrih šansi
78 pregleda 0 komentar(a)
suceska_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
suceska_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 13.02.2011. 20:08h

Nakon 13 dana rada na Crnogorskom primorju, fudbaleri Sutjeske vratili su se u Nikšić, gdje su juče odiglali kontrolni meč sa srpskim drugoligašem Banatom iz Zrenjanina, koji je savladao Nikšićane sa 2:1.

Izabranici Nikole Rakojevića na početku meča preuzeli su terensku inicijativu i već u 7. minutu poveli. Bakoč je snažno šutirao, lopta mu se od stative vratila u posjed, a na drugoj strani je pronašao Pejovića, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu. Od tog trenutka Sutjeska je dobro čuvala loptu na polovini protivnika, ali ne i u fazi odbrane, jer je posljednja linija pokazala nesigurnost kada je suparnik napadne. To su na svojoj koži domaći najbolje osjetili u 36. minutu, kada je Fazlagić solo prodorom donio izjednačenje timu iz Zrenjanina.

U nastavku utakmice Sutjeska je stvarala šanse, ali zbog nedostatka koncentracije, mreža Zrenjaninaca nije se zatresla. Sve do sredine drugog poluvremena domaći su imali više od igre, ali izmjene u finišu, kada su na terenu bili pretežno mlađi igrači, iskoristili su gosti u 80. minutu - Ristović je sa lijeve strane pogodio Anđelkovića, koji je preciznim udarcem poslao loptu iza leđa Lakićevića.

- Mislim da smo imali periode dobre igre. Vjerujem da ćemo do početka šampionata uspjeti da popravimo realizaciju. Svakako da ima nedostataka, ali sam uvjeren da ćemo ih iz dana u dan otklanjati. Prvenstvo je sve bliže i sa nestrpljenjem iščekujemo da počne borba za bodove. Siguran sam da će proljeće za nas biti uspješno - kazao je napadač Nikšićana Andrija Pejović.

Sutjeska je počela meč u sastavu Lakićević, Dubljević, Vuković, N. Dževerdanović, M. Dževerdanović, J. Nikolić, Bulajić, Todorović, Zorić, Pejović i Bakoč. Igrali su još Perošević, Bulatović, Ćuković, Lončar, M. Nikolić, Daković, Jaredić, Kosović, Kostić i Drinčić.

Bonus video: